Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №723 від 08.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Слова “ні” для військовослужбовців у нас немає – Віталій Чугунніков

Слова “ні” для військовослужбовців у нас немає – Віталій Чугунніков

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков зустрівся сьогодні з заступником Міністра оборони України Петром Мехедом, який перебуває на Рівненщині з робочим візитом. Під час зустрічі голова облдержадміністрації звернувся з проханням до Петра Мехеда, аби він посприяв призначенню в області кваліфікованих районних комісарів. Адже саме від їх професійної роботи залежить рівень мобілізації на Рівненщині.

“Аби на належному рівні забезпечувати рівень мобілізації в області, нам потрібні справді фахові військові комісари. Вони повинні вміти працювати з військовозобов’язаними, бути справді кваліфікованими спеціалістами, навіть психологами”, - зазначив Віталій Чугунніков.

Разом з цим голова ОДА усвідомлює, що не лише від військових комісарів залежить мобілізація. Віталій Чугунніков наголосив, що від того, як влада працюватиме з мобілізованими та учасниками АТО, залежить, чи з’являться добровольці в області.

 “Практично на кожній нараді з керівниками районів я наголошую, що першочергову увагу вони мають приділяти потребам учасників АТО та членам їх родин, - зазначив Віталій Чугунніков. - Слова “ні” для військовослужбовців у нас немає. З будь-якими питаннями бійці мають йти до влади і влада повинна допомагати їх вирішити в найкоротші терміни. Разом з тим у нас налагоджена тісна співпраця з волонтерами”.

Окремо на зустрічі обговорили й питання впровадження уроків військової підготовки для юнаків у середній школі. Зокрема з такою пропозицією до заступника Міністра звернувся заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук. Він наголосив, що для належного рівня військово-патріотичного виховання в шкільну програму старших класів варто включити уроки початкової військової підготовки. Петро Мехед підтримав пропозицію заступника голови ОДА та відзначив, що в цьому напрямку потрібно працювати.

Також перед заступником Міністра оборони підняли питання й щодо безкоштовного перевезення членів сімей загиблих військовослужбовців, що з 1 червня було відмінено. Петро Мехед розповів, що наразі ця проблема є актуальною і найближчим часом вона вже буде вирішена.

08.09.2015



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2015p. 
На головну сторінку