Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №729 від 19.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Піар на брехні

Гортаючи місцеву пресу все більше переконуєшся, що брудні технології стали дзеркалом душі окремих кандидатів на посаду міського голови. Я не можу погодитись з тим, що замість конкуренції програм кандидатів, їх ідей і перспектив, вони продовжують, на жаль, обливати один одного брудом. Мені здається, що це йде від того, що таким кандидатам немає чим крити і вони уподобаються “чорному” піару, створюючи цілі штаби собі подібних піарщиків.

Одна брехня породжує іншу. Збрехав у ході виборчої кампанії – брехатимеш і далі. Це клеймо брехуна залишиться за тобою назавжди. І що б ти не робив, брехня чорним шлейфом повзтиме за тобою все життя, все більше затягуючи тебе в болото.

Читаю і дивуюсь, невже так боїться нині діючий міський голова свого опонента Дмитра Якимця, що його піарному штабу потрібно в кожному номері чорнити і обливати брудом свого конкурента. Якщо і справді є досягнення, то чого боятися? Але мені здається, що тут більше затрусилось саме оточення мера, що нагріло біля нього свої місця і боїться їх втратити.

А з іншого боку, невже крісло міського голови є по життєво за ним закріплене? Мені здається, що треба надати можливість й іншим проявити себе на цій посаді, запровадити нові, сучасні підходи в управлінні містом. Адже у нас є такі люди, і їх чимало іде на вибори. Візьмемо того ж таки Якимця, проти якого найбільше окрисились штабісти нині діючої міської влади. Я вірю, що він і його команда здатні відкрити більш широкі перспективи для нашого міста у напрямі європейського вибору, його культури і міжнародних стандартів.

Зважаючи на те, що він найближче підібрався в рейтингу на виборах міського голови, “чорні” піарщики вирішили оббрехати його, назвавши “бурштиновим мафіозі”. Бач тут прив’язали місце його народження в Сарнах, а оскільки там населення незаконно видобуває бурштин, значить він їх кришує. Господи, кому ще така нісенітниця вилилась в голову? Тільки майстрам “чорного” піару!

Знаю, що Якимцю справді безкорисно допомагає багато людей, серед них є і підприємства, і фірми, і окремі підприємці, які бажають своєму рідному місту і його громадянам більш кращої і прозорої перспективи. Це люди, які хочуть, щоб вони і їхні діти жили у справді гарному місті.

Я добре знаю Якимця і його сім’ю ще з часів, коли працював на Поліссі, зокрема в Сарнах. Це порядна родина, яка ніколи не уподобалась до нечесності і нещирості. Дмитро рано залишився без батька і йому нелегко було самотужки долати вершини навчання, праці. Але будучи вихованим на високих моральних якостях, він зумів з відзнакою закінчити школу, міжнародний факультет економічних відносин Львівського торгівельно-економічного інституту, одружитись і виховувати разом з дружиною трьох донечок. До речі, наймолодша народилась два тижні тому.

У мене немає жодних сумнівів у його порядності, як немає сумніву у його команді і тих, хто їх підтримує. Просто не чесно і не щиро, коли на людину зводять наклеп.

Тому не уподобайтесь, шановні кандидати, до брехні, бо все-одно заключне слово буде за нами – виборцями. Рівняни давно вже навчились відрізняти зерно від полови і неодмінно зроблять свій правильний, принаймні чесний вибір.

19.10.2015Петро Давидюк, член Національної спілки журналістів України, заслужений працівник культури України



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2015p. 
На головну сторінку