Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Пиріжки печені

Пиріжки печені

На 15-20 пиріжків: 15гр. свіжих дріжджів, 1/2ст.олії 1ст.теплої води, 3ст.борошна 1ст.л.цукру, 1ч.л.солі Для змазування: 1 яєчний жовток, 2 ст.л. панірувальних сухарів

Начинка сюда підходить будь-яка: і капуста, і м’ясний фарш, і рибний, і картопля, і гриби. В миску просіяти борошно, додати цукор, сіль, дріжджі ( їх зручно натирати на дрібній тертушці), перемішати, додати теплу воду. Почати замішувати тісто, в кінці додати олію. Тісто вимішуємо не довго, достатньо, щоб утворилася однорідна маса, яка не липне до рук. Ось тут треба дивитися і за потреби додати ще борошна. Щоб не забити тісто, краще присипти борошном стіл і вимішувати тісто руками на столі до потрібного стану. І ще одне, борошно, воду і олію вимірюємо одним і тим самим стаканом. Викладаємо тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в холодильник на одну годину. За цей час воно дуже гарно підніметься, а ми зможемо підготувати начинку. Тісто розділити на одинакові частини, сформувати пиріжки, викласти на деко, змастити жовтком і присипати кожен пиріжок панірувальними сухарями. Ось просто наполегливо раджу – не пропускайте цей пункт, це для звичайних пиріжків така родзинка цікава, що ви неодмінно схочете це повторити. Випікаємо при180С° 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
02.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2015p. 
На головну сторінку