Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №736 від 07.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

З Рівненщини в грузинський музей передали книги про Україну

З Рівненщини в грузинський музей передали книги про Україну

Під час мистецького дійства можна було ознайомитися із самобутньою культурою, традиціями, обрядами, кухнею і талантами етнічних грузинів, що проживають на території Рівненської області.

На фестиваль завітав старший радник посольства Грузії в Україні Олександр Капіані, який позитивно оцінив проведення таких заходів.

“Цей фестиваль важливий тим, що зближає українську та грузинську культури. Адже в останній час вдвічі збільшилося туристів з України до Грузії. Тому варто налагодити співпрацю в усіх напрямках”, - розповів Олександр Капіані.

Зокрема, під час фестивалю відомий рівненський письменник та журналіст Віктор Мазаний передав музею Лесі Українки, що знаходиться в грузинському місті Сурамі, книги про Україну.

“Нещодавно я приїхав із Грузії. Під час візиту я відвідав музей відомої української письменниці й вирішив, що його колекцію варто поповнити такою літературою. У цій справі може допомогти нещодавно створена громадська організація, - розповів Віктор Мазаний.

Фестиваль організувала ГО “Центр Україно-Грузинської дружби “Сакартвело”, котра утворилася зовсім нещодавно. І має на меті сприяти налагодженню культурних, торгово-економічних та туристичних зв’язків України із Грузією.

07.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2015p. 
На головну сторінку