Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №736 від 07.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Міфи про підгузки

Міфи про підгузки

Сьогодні про дитячі підгузки, даруючі малюкові гарний настрій, здорову шкіру і міцний сон, не знає, мабуть, лише бездітний сліпо-глухонімий капітан далекого плавання. Всі інші розуміють, що одноразові підгузники завдяки абсорбенту вбирають вологу, перетворюючи її в гель. Шкіра та одяг, таким чином, довгий час залишаються сухими.

Але лише мами знають, що насправді підгузники - кращий друг не дитини, а її самої. Адже використання одноразових “помічників” дозволяє перетворити догляд за малюком в задоволення, а не героїчний труд, звільняючи час, витрачений на прання-прасування пелюшок і повзунків. А вільний час мами - багато спільних ігор мами і дитини, смачна вечеря, задоволений тато.

Однак у підгузників є затяті противники. Як правило, жінки старшого покоління, які придумують різні міфи, пов’язані з використанням даного засобу гігієни.

Усередині підгузників парниковий ефект

Парник - місце, де тепло і сиро. Огірки, наприклад, радіють таким умовами і ростуть з усиленою силою. А ось дитячій попці загрожує пелюшковий дерматит. Але одноразові підгузники не створюютьподібного ефекту парника. Більш того, сама ідея їх створення базується на швидкому усмоктуванні рідини й утриманні її шляхом перетворення в гель. Таким чином, контакт “найсмачнішого місця” малюка з рідиною мінімальний, а значить, і подразнення не виникне. Крім того, сучасні виробники пропонують, так звані, дихаючі підгузники, виконані з пористих матеріалів і забезпечують “вентиляцію”.

Підгузники - причина безпліддя у хлопчиків

Цей міф є одним з улюблених в нашій країні. Як стверджують його творці, одноразові підгузники утримують тепло, внаслідок чого температура тіла під підгузником вище нормальної. Останнє згубно впливає на яєчка, викликаючи безпліддя.

Почувши подібне, молода мама в першу чергу повинна згадати, що сперматозоїди, які відповідають запояву спадкоємців, розвиваються лише в підлітковому віці. Все, далі можна не думати про правдивість міфу. Навряд чи ви щиро вірите, що ваш син носитиме підгузники до дітородного віку.

В кінці — кінців, включіть логіку: якою повинна бути температура, щоб “зіпсувати” сперматазоідов? Підвищення на 1-2 градуси, яке дає використання памперса в теплу пору року явно тут недостатньо.

Нарешті, настирливим творцям цього міфу можна порадити на дозвіллі поміркувати, а як же тоді впливна горезвісну плодючість надягання на дитину пари-трійки колгот та брюк щоб уникнути обмороження? Температури адже в такому випадку явно не низькі?

Ті, хто носить підгузники, складніше привчаються до горщика

Процес привчання до горщика - суто виховний, що залежить від успішних дій батьків. Він може пройтидуже швидко, але і “розтягування” до 1,5 - 2 років є абсолютною нормою.

Зв’язки між “горшочною наукою” і підгузником не знайдені ні одним психологом або лікарем педіатром.

Для того, щоб підгузники завжди залишалися “другом“, дотримуйтесь нехитрих правил його використання. Не забувайте міняти його в міру необхідності. Працюючи “з останніх сил”, він повільніше і в менших кількостях вбирає вологу, і ось він - пелюшковий дерматит. Після кожного акту “по великому” підгузник повинен бути замінений на чистий.

07.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2015p. 
На головну сторінку