Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №744 від 08.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Віталій Чугунніков створює агенцію по роботі з європейськими грантами

Віталій Чугунніков створює агенцію по роботі з європейськими грантами

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков ініціює створення агентства по роботі з європейськими грантами, котра працюватиме на базі вже існуючої агенції “InvestInRivne”. 

Нова структура займатиметься залученням європейських грантів для розвитку Рівненщини.

Можливість співпраці в напрямку залучення грантів Віталій Чугунніков обговорив з директором Управління неінвестиційних проектів Адміністрації міста Люблін, координатором проекту “Співпраця муніципалітетів Рівного та Любліна як один з елементів розвитку прикордонної території” Кшиштофом Лотка.

Зокрема, Віталій Чугунніков зазначив, що свого часу Польща активно працювала в цьому напрямку. І в результаті чимало воєводств Польщі отримали необхідний потенціал для розвитку.

“Коли Польща була лише асоціативним членом ЄС, то європейські гранти на пряму не могли виділятися для муніципалітетів Польщі. Тож вам доводилося шукати союзників. Так само і Україна сьогодні – шукає “друзів” серед європейської спільноти задля залучення якомога більших грантових проектів”, - зазначив Віталій Чугунніков.

У свою чергу, Кшиштоф Лонтка висловив готовність Любліна стати таким “провідником” для Рівненщини. Він підкреслив, що Польща є давнім другом України, а місто Люблін готове співпрацювати з Рівненщиною в напрямку залучення грантів.

“Ми готові навчити ваших фахівців правильно шукати грантові програми, готувати мільйонні проекти та реалізовувати їх. У нас уже є позитивний досвід співпраці по деяким проектам з вашою областю. Тож тепер ми би хотіли поглибити її”, - наголосив Кшиштоф Лонтка.

На завершення зустрічі сторони домовилися, що на базі вже існуючої комунальної агенції “InvestInRivne”, яку свого часу створили обласна, міська влада та торгово-промислова палата буде створена нова структура, що займатиметься пошуком та реалізацією спільних з місто Любліном грантових проектів. Для навчання працівники цієї агенції пройдуть декілька етапів навчань в Польщі і лише після цього приступлять до роботи на Рівненщині.

08.02.2016



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2016p. 
На головну сторінку