Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №744 від 08.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

10 способів застосування господарського мила, про які ви не знали

Вимити підлогу. Натріть мило на тертці і додайте у відро з теплою водою. Воно відмінно відмиє бруд і плями.

Випрати білизну. Мило здатне відіпрати навіть дуже брудні шкарпетки. Якщо також натерти його на тертці, буде зручніше розвести його в тазику з водою і замочити речі. Також мило підходить для прання дитячих речей, тому не викликає подразнень шкіри. Їм добре прати трикотажні речі. Вони не злиняють і будуть м’якими.

Відчистити сантехніку. Мильна стружка - універсальний засіб для чищення, і якщо змішати її з гірчичним порошком, вийде паста для плити і раковини.

Помити овочі. Куплені в магазині чи на ринку моркву, буряк, картоплю та інші коренеплоди, а також курячі яйця можна обробити мильним розчином (робиться це для профілактики сальмонельозу.

Обробити рослини від шкідників. Мило допомагає впоратися з попелиць та іншими садовими шкідниками. При цьому, мильний розчин абсолютно безпечний для рослин. Застосовувати розчин можна не тільки в саду, але і для кімнатних рослин.

Позбутися від прищів. Раз на два тижні можна вмиватися господарським милом, яке підсушує шкіру і знищує бактерії.

Відмити зубні щітки або губки для миття посуду. Оскільки мило - відмінний антисептик, то, замочивши в мильному розчині губку або щітку на ніч, ви тим самим їх знезаразити. Це важливо, якщо хто у вашій родині хтось хворіє.

Зняти набряки і запобігти утворенню синців. Якщо забите місце обробити милом, то синяка не буде. Для цього потрібно розвести мило у воді і протерти місце забитого розчином. Процедуру можна повторити кілька разів.

Усунути інфекцію. Якщо ви порізалися, укололися або подряпалися - промийте пошкоджену ділянку шкіри господарським милом. Таким способом можна обробити чутливі ділянки шкіри після депіляції, щоб запобігти роздратуванню і виникненню прищиків.

При укусах собаки чи кішки. Щоб в ранку не потрапила інфекція, потрібно дати стекти крові, а потім прикласти марлю, змочену в розчині господарського мила і забинтувати. Укуси заживуть швидше, а ранка не запалені.

08.02.2016



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2016p. 
На головну сторінку