Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №749 від 14.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Прес – реліз

Головного управління юстиції в Рівненській області, щодо необхідності передачі в оренду приміщення за адресою: місто Рівне, вулиця Замкова, 29.

Зараз структурні підрозділи обласної та міської юстиції розкидані по всьому місту. Це офісні приміщення на вулиці Шевченка, 45, Поштовій, 2, Білякова, 4, Замковій, 22А, Соборній, 98. Загалом вони займають більше 2200 квадратних метрів приміщень, які належать територіальній громаді міста Рівне, Рівненської області та державних підприємствам. Після переїзду Рівненська юстиція працюватиме на 1400 квадратних метрах в одній будівлі. Тобто реальна оптимізація – 800 кв. м. Вільні приміщення міська рада може передати іншим міським структурам, або здавати в оренду та отримувати прибуток для міської скарбниці.

Служби і відділи юстиції в Рівному найбільше обслуговують саме міських жителів. Серед них чимало людей похилого віку. Їм важко піднятися на  7, 8, 9 поверх будівлі ЦНТІ, бо ліфт не працює і не буде працювати. Крім того, чимало підрозділів нашої структури розкидані по місту. Все це створює серйозні незручності рівнянам. З переїздом у одну будівлю всі ці недоліки автоматично усуваються. Настав час подумати про рівнян.

Ефективне використання приміщень міської громади – дасть значну економію бюджетних коштів, адже енергоефективність теперішніх офісів юстиції залишає бажати кращого. Стара державна будівля ЦНТІ не бачила ремонту десятиліттями. Сотні тисяч гривень платників податків використовуються на неефективні системи опалення. А це - перевитрати природного газу, електроенергії. Не по-господарськи витрачати тисячі гривень для опалення старих приміщень та підігріву атмосфери по всьому місту.

Рівненська юстиція щомісяця впроваджує ефективні реформи. Запроваджено електронні сервіси, он-лайн послуги, ліквідовується реєстраційна бюрократія, реєстраційні функції передані нотаріусам та органам місцевого самоврядування. На черзі - ліквідація і реорганізація неефективних структур міських та районних управлінь, реформа державної виконавчої служби. В підсумку вже в 2016 році вдасться скоротити штат Рівненської юстиції на 30 відсотків. Рівненська юстиція має стати сервісною службою результативних менеджерів.

Мін`юст – одне з головних відомств, яке проваджує реформи. Ми створюємо якісну юридичну сервісну службу, яка працюватиме за європейським стандартом. Проводимо тренінги, навчальні семінари, громадські обговорення.  За участі юристів, нотаріусів, громадських організацій, депутатів розробили концепцію “Якісний державний сервіс”. Працюємо за публічною картою реформ. Відкриття Центру надання адміністративних послуг – перший крок, а Дім Юстиції  - логічне і необхідне продовження реформи.

14.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2016p. 
На головну сторінку