Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №750 від 21.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Коментарі голови РОДА Віталія Чугуннікова

– Як Ви оцінюєте роботу голови обласної ради Володимира Ковальчука?

В.Ч.: Говорити про це, думаю, не варто. Нехай люди оцінюють його діяльність: щось йому вдалося, щось – ні. Володимир Ковальчук вважає, що від мене залежала його посада в кріслі голови Рівненської обласної ради, насправді ж – від депутатів.

Нині його позиція схожа на позицію людини, яка займається політичним аферизмом. А для мене ж головне зараз – лад у Рівненській області. Ковальчук – дитина, ну що тут ще можна сказати. Він образився, хоч немає сенсу на мене ображатися.

– Чи були конфлікти між РОДА та керівництвом обласної ради, під час роботи її головою паном Ковальчуком?

В.Ч.: Був конфлікт, про який говорив і сам Володимир Ковальчук, назвавши його “фінансовим питанням”. Але він все перекрутив.

Дійсно, я його запрошував до себе в кабінет, і ми говорили про легалізацію видобутку бурштину. Це може підтвердити і голова екологічної комісії пан Валявка, і голова моєї фракції Благодир, які також бути присутні тоді в моєму кабінеті.

Моя думка така: якщо хтось хоче йти законним шляхом – ласкаво просимо на Рівненщину. Займайтеся бізнесом, наповнюйте бюджет, давайте робочі місця, платіть податки… Але все має бути законно.

– Наскільки є справедливими звинувачення Вас у причетності до “бурштинової мафії”, які були оприлюдненні на конференції обласної організації “Радикальної партії Олега Ляшка”, яка відбулася 14 березня 2016 року?

В.Ч.: Звичайно, це звинувачення дуже “цікаве”. Але це чиста нісенітниця. Нехай члени Радикальної партії поїдуть у ті “бурштинові” райони і подивляться, що ж там відбувається.

Нам потрібно легалізувати видобуток бурштину. Я вважаю, що потрібно дати можливість усім фірмам в області, незалежно від того, наші вони чи ні. Головне – їхня готовність до активної роботи для видобутку бурштину.

Потрібно вміти читати матчастину і розуміти, що ж таке геологічне вивчення. Фірма проводить розвідку методом буріння, рахує промислові запаси. Держава ж цього зробити не може. Для того й повинні інвестори вкладати кошти. Можна давати і 30 тис. гектарів, адже після вивчення може виявитися, що бурштину є тільки на 10 тис. Після вивчення, фірма купить ліцензію і орендує землю вже не на тисячі гектарів, а на гектар чи десять гектарів, сплачуватиме нам податки та збори. Але чомусь в нашій області бояться пускати легальних видобувачів…

Сам Петро Порошенко має інформацію про те, що відбувається в Рівненській області від СБУ, тому й знає, хто намагається “кришувати” незаконний видобуток бурштину.

21.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2016p. 
На головну сторінку