Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №753 від 11.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Рівнерада не прийняла регламент у встановлені законом терміни

Відповідно до ч. 14 ст. 46 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні” новообрані депутати мають затвердити регламент не пізніше, ніж на другій сесії роботи відповідної ради. Як повідомив депутат Рівненської міськради Святослав Євтушенко, внесення змін і доповнень до тексту регламенту міськради сьомого скликання спільно ініціювали депутати та громадські активісти.

- Та на п’ятому пленарному засіданні другої сесії Рівнеради, яке відбулося 31 березня, міський голова Володимир Хомко заявив про її закриття. А це вже є порушенням законодавства. Тому тепер виникає питання: чи взагалі регламент Рівненської міської ради сьомого скликання буде прийнятий з правками, що внесли депутати та активісти, чи міські обранці й далі працюватимуть з документом попередньої каденції, - каже Святослав Євтушенко.

Також, за словами Святослава Євтушенка, регламент міськради шостого скликання далеко недосканалий.

- Тому я особисто підготував низку пропозицій про внесення змін до нього. Так, за основу для нового документу було взято регламент Рівненської міськради минулого скликання та проект регламенту, розроблений Інститутом політичної освіти та Українським незалежним центром політичних досліджень. Проект нового регламенту мав бути спрямований на підвищення публічності роботи Рівненської міської ради та її депутатського корпусу. Зрозуміло, що це не всім подобається і тому не дивно, що відбуваються такі дії зі сторони мера, - зазначив депутат.

11.04.2016



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2016p. 
На головну сторінку