Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Весняне очищення допоможе хворим суглобам

Весняне очищення допоможе хворим суглобам

Весна — гарний час для проведення різних очисних процедур, які виведуть з організму накопичені шлаки й токсини. Вони не тільки полегшать перебіг багатьох хвороб, а й допоможуть цілком позбутися деяких із них. Так, усім, хто страждає від “суглобів”, ревматизму зокрема, навесні бажано проводити 14-денне очищення організму.

На цей час повністю вилучити з меню м’ясо, молоко, хліб, картоплю та інші продукти, що містять крохмаль. І зранку обов’язково пити сік лимона та протирати лимоном усе тіло. Лимони виводять накопичену в суглобах сечову кислоту і є чудовими гепатопротекторами. Кількість лимонів протягом 14 днів нарощувати до 6 штук денно.

У ці 14 днів перейти на вегетаріанську дієту. Пити пиво — зміцнює ноги. За день з’їдати 2-3 ст. л. крейди (багато кальцію), лляного та іншого насіння.

Випивати щодня не менше склянки конопляного молока (лікує поліартрит): 1 ст. л. перемеленого конопляного насіння на склянку окропу, настояти 40 хв, не відціджувати.

Крім того, чеські та моравські цілителі пропонують такі очисні рецепти.

Протиревматичний комплекс.

Очисний чай: 100 г квітів золотарника, по 50 г листя кропиви дводомної, трави хвоща польового, листя берези, квітів фіалки триколірної. Усі інгредієнти змішати. Залити 1 ст. л. суміші 200 мл окропу, настояти 10 хв, перецідити. Пити 3 рази на день по одній склянці.

Разом із питтям трав проводити такі ефективні процедури:

1-го дня. На полотнинку нанести суміш: хрін, сметана та корінь живокосту (по 20 г кожного). Прикласти до хворих суглобів на ніч. УВАГА! Треба стежити за реакцією шкіри.

2-го дня. Суглоби обкласти свіжим листям капусти.

3-го дня. Компрес із глини (ліпше з уриною).

4-го дня. Компрес із гарячої картоплі, звареної в лушпинах.

5-го дня. На все тіло - Кнейпів “іспанський плащ”, тобто повне обгортання. Для цього з натурального полотна (найліпше з льону чи конопель, можна використовувати старе простирадло) шиють широку довгу (на повен зріст) сорочку з рукавами, яка запинається спереду. Для проведення оздоровчої процедури сорочку замочують у холодній чи теплій воді, викручують і надягають. Після цього лягають на ковдру й загортаються зверху ковдрою так, щоб не було доступу повітря. Крім того, накриваються ще й периною. Іноді між сорочкою й ковдрою роблять прокладку з провощеного паперу — кальки, але в жодному разі не з поліетилену чи клейонки.

Надягати сорочку й закутуватися слід дуже швидко, щоб уникнути переохолодження. Тривалість процедури — 1,5-2 години. Після закінчення процедури треба перевдягтися в сухе та спокійно полежати 1 годину в комфортних температурних умовах.

Під час цієї процедури в організмі відбувається величезна робота. Його клітини будуть позбуватися шлаків, токсинів, слизу та іншого непотребу, які утворюють ґрунт для розмноження вірусів і бактерій, порушують обмін речовин, знерухомлюють суглоби, провокують запальні процеси й появу новоутворень - поліпів, кіст, пухлин тощо.

6-го дня. Сауна, парильня, потім — клізма.

7-го дня. Відпочинок від усіх процедур.

У разі потреби процедури повторювати аж до зцілення.

Протиревматичний відвар: 0,5 л холодної води та по 20 г листя кропиви й берези. Кип’ятити 10 хв. Пити ковтками протягом дня.

Увечері на всю ділянку хребта покласти суміш із кореня живокосту й сметани. Корінь натерти на тертці, змішати зі сметаною (1: 1).

Таке питво з кропиви й берези в поєднанні з компресом (на 30 хв) практикувати на убутному Місяці.

21.04.2016



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2016p. 
На головну сторінку