Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №761 від 02.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Здолбунівській музичній школі – 50 років

Здолбунівській музичній школі – 50 років

29 травня 2016 року в приміщенні Будинку культури цементників відбувся святковий концерт, присвячений 50-ти річчю від дня заснування Здолбунівської музичної школи.

Теплими словами ведучі згадали тих, хто у вересні 1965 року започаткував Здолбунівську музичну школу, хто щедро дарував талант, уміння і тепло своїх сердець учням. Любов до музики, до учнів, до своєї роботи сприяли вихованню цілої плеяди прекрасних музикантів, які є гордістю школи. Зараз у Здолбунівській музичній школі працює 55 викладачів на чолі з директором Моторним Олексієм Олександровичем, який 13 років займає дану посаду. Людина творча, чуйна і разом з тим вимоглива. У вільний час пише музику, для якої характерна душевність, мелодійність.

Щирість, віра в добро, у людину, оволодіння музичним інструментом – це головне кредо школи, так вважає Олексій Олександрович.

Сьогодні в музичній школі навчається 350 учнів. Скільки доль пов’язала музична школа вузами доброти, скільком допомогла інакше подивитись на наше складне життя, і майже кожен із її випускників знайшов своє місце, не втратив себе як особистість, як людину.

У святковому концерті взяли участь як учнівські, вчительські колективи так і окремі виконавці. У фойє присутніх зустрічав дитячий духовий оркестр під керівництвом Василя Денисюка.

А розпочався концерт з виступу призера обласного огляду-конкурсу серед учнів та вчителів шкіл естетичного виховання зразкової капели бандуристів “Джерельце”.

У концерті брали участь переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, а саме: дует баяністів, хореографічний колектив “Сонечко”, хор “Гармонія”, зразковий хор “Іскринка”, ансамбль ударних інструментів.

Зачарували своїм виступом Заслужена артистка України, випускниця школи Галина Топоровська, учні школи: Тимофій Малиновський, Анна Пилипець, Єлизавета Вербицька, Юлія Федюніна.

Бурхливими оплесками зустрічали глядачі дитячий та викладацький  оркестри народних інструментів.

Слова вдячності прозвучали з вуст ведучих ветеранам музичної школи, які були запрошені на урочистості.

В святкову днину згадали і викладачів яких вже не має  серед нас, але талан та любов до музики живе в серцях та душах їхніх учнів.

На  святковий концерт ювілярів прийшли привітати: заступник голови Здолбунівської районної державної адміністрації Микола Орлов, секретар Здолбунівської міської ради Валентина Капітула, депутат Рівненської обласної ради Владислав Сухляк, головний спеціаліст відділу культурологічної політики управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації Назар Волощук, начальник відділу культури і туризму Здолбунівської районної державної адміністрації Елеонора Стеценко та інші.

Чарівний світ музики і пісні тримав у своєму полоні всіх присутніх глядачів.

Три години концерту промайнули, як одна хвилина. Довго не хотіли відпускати артистів зі сцени гості аплодуючи, та викрикуючи “БРАВО”.

02.06.2016Прес-служба Здолбунівської районної державної адміністрації



Рівне-Ракурс №10 від 02.06.2016p. 
На головну сторінку