Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №761 від 02.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Смачний вірменський торт «Мікадо»

Смачний вірменський торт «Мікадо»

Для тіста на коржі: 500 мл сметани; 150 грамів вершкового масла; 2 яйця; 5 чи 6 склянок борошна (точна кількість краще визначати у процесі); 1 чайна ложка соди. Для приготування крему: дві банки згущеного молока (близько 800 грамів); 1,5 склянки молока; 1 склянка цукру; 3 яєчних жовтки; 500 грамів вершкового масла; 4-5 столових ложок какао.

Спочатку рекомендується приготувати крем, щоб він трохи настоявся до моменту готовності коржів і став більш насиченим. Відокремте жовтки від білків і розітріть перші з цукром або збийте їх з допомогою блендера. Далі додайте в суміш молоко і какао, все ще раз добре збийте. Тепер перелийте складу в каструлю і поставте її на повільний вогонь. Коли почнуть з’являтися перші бульбашки (кип’ятити не треба!), зніміть суміш з вогню і остудіть її. Вершкове масло повинно бути м’яким, тому його заздалегідь дістаньте з холодильника. Збивайте його міксером або блендером протягом приблизно 5 хвилин. Додайте згущене молоко і ретельно збийте все ще раз. Потім з’єднайте молочно-яєчну суміш з сумішшю масла і згущеного молока. Робіть це поступово, щоб у підсумку вийшов гарний однорідний крем.

Далі переходимо до тесту. Масло також необхідно заздалегідь розм’якшити, але ні в якому разі не розтоплювати. Почніть його збивати і приблизно через пару хвилин по одному додайте яйця (процес збивання при цьому не припиняється). Сметану також необхідно дістати з холодильника за годину-дві до початку процесу приготування, щоб вона була кімнатної температури, тоді запуститься процес гасіння соди молочною кислотою. Коли в масі почнуть з’являтися бульбашки (це буде говорити про те, що сода вступила в реакцію з сироваткою), поступово введіть борошно і збийте масу, а потім акуратно з’єднайте її з першою частиною тіста (масляно-яєчної).

Тепер можна приступати до випікання коржів. Тісто розділіть на 7-9 рівних частин. Розкачайте першу, випікайте в духовці до блідо-золотистого кольору. Укладіть її в форму, промажте кремом. Також вчините з іншими коржами.

Тепер надайте тортику форму, обрізавши зайві краю ножем. І потім відправте його в холодильник на кілька годин або краще на ніч, щоб він добре просочився і застиг. Верхівку можна прикрасити тертим шоколадом або кремом.

02.06.2016



Рівне-Ракурс №10 від 02.06.2016p. 
На головну сторінку