Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №762 від 09.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чи варто самому заправляти картриджі і перепрошивати принтери?

Раніше я просто купував картриджі для свого принтера в фірмовому магазині. Але з недавнього часу, вони стали коштувати аж надто дорого, і жодної альтернативи, окрім як заправляти старі картриджі, у мене не залишилося.

перепрошивка принтеров

Після вивчення цього питання дійшов таких висновків. Якщо ви купили принтер недавно, то на нього встановлений пробний картридж. Він відрізняється від стандартного тим, що має приблизно в три рази менший обсяг тонера. Наприклад на стандартному ви надрукуйте 2000 сторінках, а на пробному на третину менше. Але ось і скінчилася фарба в принтері. І кожен з нас ставив собі це питання: "Що зробити краще?":

- піти в магазин купити новий картридж;

- заправити порожній у майстерні;

- купити фарбу і заправити самому.

перепрошивка принтеров

Ви напевно читали інструкцію і там написано, що потрібно купувати тільки нові картриджі.

І бажано що б були вони зроблені тією ж фірмою, що й принтер. Якщо ви уважно читали умови гарантії, то там написано, що якщо принтер зламався і ви використовували не фірмовий картридж, то фірма відповідальності не несе. Але на сервісі теж люди не дурні сидять. На багатьох фірмах, для покупців бідніше, випускають фірмову фарбу для заправки картриджів. Але врахуйте що фарбу випускають і ліві фірми. У такому випадку гарантія, якщо принтер зламається, на вас не буде поширюватися. Раджу все ж, якщо у вас грошей досить, купувати тільки нові картриджі. Але якщо все таки грошиків шкода, то купіть просто фірмову фарбу і заправте свого електронного помічника, але тільки у фахівців з перепрошивки принтерів. Якщо вирішили заправляти, то пам'ятайте що це ризиковано.

Спочатку вам його швидко заправлять і ви будете друкувати на ньому деякий час. Потім знову підете заправляти і так знову і знову.

Не бійтеся самі заправляти - це все таки дешевше. Але є один мінус - якість друку буде не та. І якщо ви не професіонал, а просто роздруковуєте які не будь папірці, то це вас хвилювати взагалі не повинно. А якщо вам потрібна якість, то доведеться щоразу купувати нові картриджі. Наостанок я вам хочу нагадати, якщо ви не знали то пам'ятайте, що не всі картриджі для лазерних принтерів можна заправляти. Технічно це влаштовано так - в картриджі встановлений чіп, який фіксує його повноту. Коли він закінчується - чіп блокує картридж і заправка в такому випадку марна. Але можна зламати чіп, але раджу на перепрошивку принтерів не витрачати свій час – звернутися до спеціалістів.

09.06.2016



Рівне-Ракурс №10 від 09.06.2016p. 
На головну сторінку