Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №770 від 04.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Дев’ять шкіл Рівненщини отримали новенькі автобуси

Дев’ять шкіл Рівненщини отримали новенькі автобуси

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вручив директорам 9-ти навчальних закладів області ключі від нових шкільних автобусів українського виробництва «Мрія».

Участь у заході також взяли заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та перший заступник голови Рівненської облради Микола Драганчук, керівники районів та директори шкіл.

Транспорт отримали Гощанський, Дубровицький, Зарічненський, Володимирецький, Корецький та Рівненський райони, у яких проведено оптимізацію загальноосвітніх закладів.

Загалом цими автобусами на навчання їздитимуть понад півтори сотні учнів.

Як відмітив Олексій Муляренко, у рамках децентралізації на Рівненщині впроваджується реформа також і в освітній галузі. «В області триває оптимізація навчальних закладів - реорганізовуються малокомплектні школи у заклади нового типу. Придбані автобуси довозитимуть дітей до цих шкіл. Це підвищить якість освіти, яку повинні отримувати наші діти, а також забезпечить повноцінну організацію навчального процесу в цілому», - підкреслив голова ОДА.

Водночас керівник області наголосив, що процедуру придбання транспорту моніторила громадськість. Зокрема, закупівлі здійснювалися спільно з громадською ініціативою «За чесний тендер». Загалом на придбання автобусів витрачено понад 11 мільйонів 800 тисяч гривень. Економія грошей становить 400 тисяч на одній одиниці.

Найбільше автобусів отримав Рівненський район. Адже там наразі реорганізовано 3 заклади.

«У районі розпочато реорганізацію малокомплектних шкіл. Ні в якому разі це не закриття навчальних закладів. Зокрема, на базі Волошківської школи відкрито першу в районі пластову оселю, у приміщенні Новоукраїнської школи створено додаткову групу дошкільного навчального закладу. А Бармацьку ЗОШ реорганізовано у ДНЗ», - розповів голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук.

Загалом цьогоріч Рівненщина має отримати 19 автобусів за рахунок коштів державної субвенції за умови 30-ти відсоткового співфінансування з місцевих бюджетів.

04.08.2016



Рівне-Ракурс №10 від 04.08.2016p. 
На головну сторінку