Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №793 від 24.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Особливості люксових диванів та принципи догляду за ними

Особливості люксових диванів та принципи догляду за ними

Дивани преміум-класу – невід'ємний елемент створення по-справжньому розкішного інтер’єру. Елітні м’які меблі, розміщені у квартирі, власному будинку, офісі, барі чи ресторані є візитною карткою власника приміщення. Дорога ексклюзивна річ краще будь-якої реклами розповість про солідність закладу, якщо мова йде про громадську установу або ж про високий статус господаря будинку, якщо люксовий диван прикрашає вітальню.

В чому «родзинка»?

Дорогі елітні меблі – це не тільки бездоганна якість матеріалу та продумана до дрібниць конструкція, але й унікальний дизайн. Меблі такого класу мають розкішний вигляд і враховують всі побажання покупця щодо їх розміру, форми, конфігурації, декоративних елементів, оббивки та ін.

Особливі матеріали

Головною відмінністю елітних меблів є використання при їх виготовленні цінних порід деревини та, частіш за все, натуральної шкіри. Треба зазначити, що механізм трансформації в люксових розкладних моделях виконаний з міцних металічних сплавів, завдяки чому він здатен витримувати велике навантаження.

Оббивка з дорогих видів натуральної шкіри окрім презентабельного зовнішнього вигляду відрізняється здатністю протягом багатьох десятиліть зберігати свій первинний вигляд. Таким чином, купляючи диван преміум-класу, ви можете бути впевнені, що робите вигідне вкладання коштів.

Гідний догляд

Цілком зрозуміло, що грамотність догляду за диваном, впливає на збереження ним солідного вигляду. Перш за все необхідно прийняти до уваги рекомендації виробника. Оскільки люксові дивани виготовляють з рідкісних і дуже цінних матеріалів по особливих технологіях, цілком логічно, що і традиційний догляд за допомогою звичайних засобів може не підійти. Є ряд загальних принципів, які вимагають обов’язкового дотримання:

Часто люксові дивани містять лаковані та поліровані елементи, які мають властивість з часом темніти, ставати тьмяними, покриватися тріщинками та подряпинами. Звичайно, це здатне абсолютно зіпсувати весь зовнішній вигляд меблів. Щоб запобігти подібним «віковим змінам» потрібно чітко дотримуватись «сухого режиму», оскільки поліровані поверхні не переносять вологи. Для протирання пилу ідеально підійде м’яка та суха тканина, після цього меблі рекомендується додатково обробити фланелевою ганчіркою, на яку попередньо нанесли спеціальний засіб для полірованих поверхонь на основі бджолиного воску. Через півгодини після цієї процедури дерев’яні елементи знову протираються сухою чистою тканиною.

Має значення і місце розташування меблів. До прикладу, елітні м’які меблі не терплять занадто сухого повітря, прямих сонячних променів та пилу. Моделі з натуральної шкіри не можна ставити поряд з каміном або іншими елементами системи опалення, а також на теплу підлогу. До речі, підлогове покриття з підігрівом завдає шкоди дерев"яним меблям.

Якщо в якості оббивки виступають особливі види тканин, що підлягають виключно сухій хімчистці, то при появі на них будь-якої плями, потрібно звертатися до спеціалістів, не експериментуючи самотужки.

24.01.2017



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2017p. 
На головну сторінку