Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №795 від 02.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Кілька порад

Кілька порад

як відновити зір

На жаль, з віком зір людини має властивість погіршуватися. Особливо це актуально зараз, під час глобальної комп’ютеризації. Очі постійно знаходяться під тиском, в результаті - бачать гірше. Доктора відзначають, що з кожним роком звернень за допомогою стає все більше. Тому, варто задуматися, як уберегти свої очі і навіть покращити гостроту зору в домашніх умовах.

Контролюйте час, проведений перед комп’ютером

Комп’ютер і телевізор - найсильніші вороги для ваших очей. Найкраще обмежити час, проведений перед монітором. Дорослим не рекомендується перебувати за комп’ютером довше 4 годин на день без перерви. Якщо ж ви працюєте за ним, намагайтеся кожну годину відволікатися хвилин на десять, щоб очі відпочивали. Дітям до семи років рекомендується проводити не більше півгодини за комп’ютером, а підліткам не більше години.

Дуже важливо правильно відпочивати. Найкраще робити це в темряві. Для цього закрийте очі, покладіть на них долоні хрест на хрест і уявіть перед собою темну тканину. Посидьте спокійно з закритими очима не менше п’яти хвилин. Таким чином ви знизите навантаження.

Вправи для очей

За допомогою відпочинку ви не зможете покращити зір, цьому краще допомагає гімнастика. Важливо правильно і регулярно виконувати всі ці вправи. Тільки в цьому випадку можна сподіватися на швидке відновлення.

Кожну вправу можна виконувати як з відкритими, так і з закритими очима. Повторюйте кожну з них по 5-10 разів.

Дивіться вправо і вліво, вгору і вниз

Робіть обертальні рухи в різні боки

Рухайте очима по діагоналі

Малюйте поглядом знак нескінченності

Важливо не надто напружувати очі. Якщо ви ніколи не робили ці вправи, почніть з п’яти повторів і доведіть їх до десяти.

Правильне харчування

На зір також впливає раціон харчування. Дуже важливо включати в нього достатню кількість свіжих фруктів, овочів і обов’язково зелень. У щоденне меню необхідно включити свіжовичавлені соки з натуральних продуктів.

У процесі відновлення зору важливу роль відіграє вживання чорниці. Це не просто корисно, але й надзвичайно смачно. Шкода, що ягідки доступні нам тільки влітку, але ж завжди можна заморозити їх або купити екстракт в аптеці. Правда, варто врахувати, що екстракти менш ефективні, ніж свіжа ягода.

Що стосується фруктів, разом з чорницею лідерську позицію поділяє абрикос. Його сік чудово покращує зір. Вживати його треба три рази на день.

Не забувайте про вітамін С, їжте апельсини, мандарини, грейпфрути - всі вони позитивно впливають на стан зору і сприяють його відновленню.

Рецепт з трав

Разом з продуктами харчування варто скористатися рецептами народної медицини. Вони не діють моментально, але при регулярному використанні дають хороші результати. Пропонуємо вам простий рецепт відвару з малини. Візьміть листя і квіти малини, достатньо однієї столової ложки. Покладіть їх в 400 грам окропу, проваріть кілька хвилин. Зніміть відвар з плити і залиште настоюватися протягом 20 хвилин. Пийте 2-3 рази на день.

Як бачите, відновлення зору тривалий процес. За тиждень або місяць зробити це не вийде, але зміцнити його можливо. Так що, стежте за своїм здоров’ям і будьте щасливі!

02.02.2017



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2017p. 
На головну сторінку