Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №799 від 02.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

За в’язкої крові частіше «пийте» борщі та олію

Часто підвищена в’язкість крові пов’язана з віковими змінами в судинах, зокрема, відкладенням на стінках холестеринових бляшок, погіршенням прохідності судин тощо.

Коли кров в’язка та густа, їй важко рухатися по звужених судинах і потрапити до головного мозку. У будь-якому разі людям із такими проблемами, й підвищеною в’язкістю крові, зокрема, треба обов’язково вводити у свій раціон рідину. Причому невеликими порціями протягом дня, тоді можна буде не турбуватися, що доведеться ніч не спати.

Рідина може надходити в організм у вигляді компотів, морсів, трав’яних чаїв, а також рідких страв (супів, борщів тощо) - з їжею вона ліпше всмоктується.

Гарним постачальником рідини й водночас очисником від токсинів є відвар зерен вівса: пригорщу зерен залити 1,5-2 л води й варити 2 години. Настояти до охолодження. Випити протягом дня.

Одночасно з лікувальною метою для виведення холестерину, який є основним компонентом в’язкості, та для очищення печінки від токсинів рекомендую приймати натще по 1 ч. л. лляної олії. За рік бажано пройти два оздоровчі курси по 1 місяцю.

Також корисно тричі на день по 1 ч. л. під час їди пити суміш олій: на 100 мл олії насіння льону додати 2 ч. л. олії плодів шипшини чи зародків пшениці.

Лікар, фітотерапевт, дієтолог Борис Скачко

02.03.2017






Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2017p. 
На головну сторінку