Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №799 від 02.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Ліки від німоти

Ліки від німоти

Цей кумедний випадок стався в офтальмологічному відділені обласної лікарні. Я потрапив до клініки з помутнінням кришталика ока. При ретельному обстеженні офтальмолога була виявлена запущена катаракта. Мені призначили операцію і помістили в палату, де вже було кілька чоловіків із таким же діагнозом.

На першому поверсі клініки було п’ять палат, і всі переповнені пацієнтами вщерть. А люди з очними хворобами все поступали. Адміністрація лікарні у такому випадку використовувала просторий коридор.

Ставили додаткові ліжка для тих, кому призначали стаціонарне лікування.

У відділення поклали чоловіка з катарактою обох очей. Як повідомили рідні хворого, чоловік із невідомих причин чомусь онімів - не міг жодного звуку вимовити. Перші спроби лікувати німоту не дали суттєвого результату, то медики вирішили спершу відновити чоловікові зір, а потім уже намагатися повернути мову.

Оскільки палати були переповнені, то цьому хворому поставили ліжко в коридорі напроти жіночої палати. Чи то з метою економії електроенергії, чи, може, щоб не заважати хворому «на коридорі», вночі тут чергові медсестрички світло вимикали.

Жіноча палата довго не засинала. Перед сном жінки гомоніли, розповідали різні небилиці, страшні історії. Вночі одна хвора, яка спала біля вікна, прокинулася і через слабкість зору гілку дерева, що гойдалася від вітру і раз-у-раз стукала у шибку вікна, прийняла за химеру, що лізе в палату через відчинену кватирку.

Жінка схоплюється з ліжка і в самій нічній сорочці вибігає з палати та з розгону падає до німого на ліжко. А німий… як закричить з переляку! Чоловік миттєво збагнув, що до нього повернулася мова. На радощах він ухопив ту жінку в обійми і нумо цілувати, а та як заверещить на весь коридор.

На той галас прибігли чергові медики, увімкнули світло й побачили таку картину: на ліжку в одних сімейних трусах сидить чоловік, обіймає і палко цілує жінку в нічній сорочці, а вона пручається, верещить, неначе її ріжуть… Згодом розібралися, що до чого. Але до самого ранку відділення вже не спало. Всі реготали і говорили:

- Все-таки знайшлися для чоловіка ліки від німоти…

02.03.2017Іван Савлюк



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2017p. 
На головну сторінку