Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №799 від 02.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Військові провели майстер-клас з тактичної медицини та дій в екстремальних умовах

Військові провели майстер-клас з тактичної медицини та дій в екстремальних умовах

В одній із шкіл найвіддаленішого району Рівненщини за участю групи бійців військової частини місцевого гарнізону проведено ряд занять з тактичної медицини, поведінки осіб в екстремальних умовах, захисту від зброї масового ураження, мінно-вибухової безпеки.

Зважаючи на необхідність покращення навчально-матеріальної бази та зацікавленості школярів до предмету захист Вітчизни на допомогу вчителям прийшли діючі військові.

Як зазначив старший групи майор Денис Журбенко, вони намагались показати дітям, що в бойових умовах чи на мирних територіях, завжди є місце небезпеці, і найголовніше це психологічна готовність кожного з присутніх до виникаючих загроз.

- В руках підготовленого бійця палиця стає шиною, а резинка з волосся – джгутом для зупинки крові під час поранення, - наголосив офіцер.

Неабияку зацікавленість проявили присутні більше сотні школярів до хімічних захисник комплектів та протигазів, які принесли бійці Збройних Сил України.

Наступна подібна зустріч відбудеться вже наприкінці квітня під час польових зборів шкіл Березнівського району. Тут, крім практичних занять, в умовах близьких до бойових, планується польова кухня та решта військового колориту, який повинен об’єднати молодь навколо патріотизму, готовності захисту Вітчизни та внеску кожного заради миру в Україні.

02.03.2017Офіцер прес-служби Міністерства оброни України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2017p. 
На головну сторінку