Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №799 від 02.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У Клесівській ОТГ розвивають освіту

Адже тут проживає чимало багатодітних родин, відтак діти потребують особливої уваги з боку громади.

Наприкінці 2016 року громада отримала освітню субвенцію у розмірі майже 3 мільйони гривень. Її розподілили між усіма школами ОТГ.

Так, у невеличкій школі першого ступеню у селі Рудня-Карпилівська навчається усього 33 дитини, однак громада вирішила нагальні проблеми учнів. У навчальному закладі встановили новий твердопаливний котел, придбали два мультимедійних комплекси, оновили наочні матеріали, замінили вікна.

У сусідньому селі Карпилівка – школа значно більша. Там навчаються учні 1 -11 класів. Навчальний заклад давно потребував суттєвих змін. Тож минулоріч громада віднайшла кошти, аби покращити умови навчання для дітей.

У класах, спортзалі та актовій залі встановили нові вікна, частково поклали нову підлогу та в цілому відремонтували приміщення. Відтак вдалося запустити в роботу ціле крило, яке довгий час через аварійний стан простоювало порожнім.

Також у Карпилівську школу придбали різні дидактичні та наочні матеріали, які полегшать навчання школярам. Зокрема, швейні машинки, мікроскопи, мультимедійні комплекси, дошки та ноут-буки. Тепер усі молодші школярі засвоюють програму з новітніми технологіями.

Особлива гордість – приміщення з кабінетами праці. Тут понад 10 років було відсутнє опалення. Тож діти повноцінно могли навчатися тільки у теплу пору року. Наприкінці року у шкільній котельні замінили котли на нові твердопаливні. Відтак у закинутому корпусі знову стало тепло.

Голова громади Василь Гриник розповів: «Аби запустити нові котли у роботу, працювали усі новорічні свята. Агрегати значно економніші, працюють на торфобрикетах та дровах. Кочегари закидають брикети через 4-5 годин. В цілому очікують економію на рівні 30 відсотків».

Такому оновленню школи та змінам громада радіє, адже допоки були звичайною сільською радою такої фінансової підтримки не мали.

02.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2017p. 
На головну сторінку