Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №800 від 09.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олег Ляшко: «Ми проти таємного меморандуму з МВФ»

Олег Ляшко: «Ми проти таємного меморандуму з МВФ»

Як тільки стало відомо про підписання нового меморандуму між Україною та МВФ, лідер Радикальної партії Олег Ляшко виступив із заявою.

Зокрема він заявив: «Міністр фінансів Олександр Данилюк підписав від імені України меморандум з Міжнародним валютним фондом. Цей документ готувався і підписувався таємно, без обговорення і узгодження навіть з керівниками фракцій парламенту. Це дуже небезпечна ситуація для усіх українців, бо згідно з неофіційними даними в цьому документі Україна бере на себе кабальні зобов’язання. Про що йде мова: збільшення пенсійного віку, продаж наших українських земель та заборона на три роки підвищувати пенсії і зарплати бюджетників, подальше зростання тарифів на комунальні послуги. Все це торкається усіх без винятку громадян держави. Я хочу спитати – чи має право уряд брати на себе такі зобов’язання без згоди народу України? Ні, немає.

Тому Радикальна партія Олега Ляшка вимагає негайно оприлюднити текст меморандуму. Якщо цього не станеться, то ми подамо в суд і будемо вимагати від Кабінету Міністрів України надати суспільству офіційний текст меморандуму. До того ж будемо збирати підписи депутатів для подання в Конституційний Суд, аби він дав роз’яснення, чи має право уряд одноосібно брати на себе такі зобов’язання. Я особисто впевнений – не може приймати такі важливі рішення ні президент, ні голова Національного банку, ні прем’єр – міністр. В нас парламентсько – президентська республіка, і тому Верховна Рада зобов’язана втрутитися. Звісно, що цьому уряду, який був затверджений нинішньою компрадорською більшістю парламенту це не подобається, але торгувати українською землею, заганяти український народ в кабалу ми не дозволимо.

Хочу зауважити, що МВФ обіцяє нам виділити кредит аж один мільярд доларів. Якщо навести лад на митниці, то доходи бюджету зростуть мінімум на три мільярди гривень. Ось де потрібно шукати джерела поповнення державного бюджету, а не торгувати нашою землею. Якщо підняти рівень мінімальної зарплати до п’яти тисяч гривень на місяць, то відразу зростуть надходження до Пенсійного фонду, і тоді не потрібно буде навіть говорити про підвищення пенсійного віку. Взагалі ж світовою практикою доведено – дефіцит бюджету оптимально вирішувати шляхом стимулювання розвитку ділової активності, а не тими кроками, які нам пропонують іноземні фінансові установи, бо їх вимоги доводять до злиднів десятки мільйонів простих українців. Ми будемо проти цього боротися.»

09.03.2017Прес – служба Радикальної партії Олега Ляшка



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2017p. 
На головну сторінку