Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №800 від 09.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненщина – єдина в Україні офіційно підтримує жителів східних регіонів

Як повідомив офіцер цивільно-військового співробітництва ЗСУ підполковник Андрій Рисюк, у жовтні керівники обох областей Олексій Муляренко та Юрій Гарбуз перші в Україні закріпили своє партнерство Меморандумом.

І це унікальний випадок. І приклад на всю Україну.

«Це має бути прикладом для інших регіонів. Якщо інші області і підтримують східні регіони, то це не у таких масштабах, як то Рівненська область. А це додаткове навантаження на область», - відзначив підполковник Андрій Рисюк під час зустрічі із громадськістю в Рівненській облдержадміністрації.

Так, вже за декілька місяців співпраці з Рівненщини вдалося доправити до Луганщини більше 100 тонн гуманітарного вантажу, 30 кубів лісу для відновлення храму, збудовано 2 каплички та встановлено 7 православних хрестів в місцях переходу.

Великий акцент у співпраці на оздоровленні дітей зі Сходу – тільки за 2016 рік майже 500 дітей Луганщини провели канікули на Рівненщині.

«Нам сьогодні важливо змінити мислення дітей зі східних областей. Продемонструвати їм, що тут на заході живуть такі ж їхні однолітки, з такими ж проблемами та турботами. Тому реалізовуючи угоду про співпрацю між нашими областями, ми в першу чергу орієнтуємося на цей напрямок – на налагодження добрих, дружніх стосунків між нашими дітьми. Бо лише вони зможуть по справжньому об’єднати Україну!», – прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Важливо, що окрім Меморандуму між областями, діють Угоди між районами цих областей.

Так, керівники Рокитнівського та Костопільського районів співпрацюють із головами відповідно Новопсковского та Попаснянського районів Луганської області. А Корецька та Гощанська РДА підписали Угоди з Новоайдарською адміністрацією.

Це співпраця у сфері волонтерства, обміну досвідом в освіті, культурі, охороні здоров’я та соціально-економічному розвитку регіонів.

Вже незабаром, напередодні Великодня, мешканці Рівненщини знову повезуть подарунки на Схід, розповів підполковник Андрій Рисюк.

09.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2017p. 
На головну сторінку