Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №801 від 16.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

У медзакладах Рівненщини хочуть посилити контроль за закупівлями

У медзакладах Рівненщини хочуть посилити контроль за закупівлями

Торік на Рівненщині завдяки системі Prozorro на закупівлях ліків зекономили понад 2 мільйони гривень. У цьому році – близько 3-ох

Такий результат дослідження в Рівненській ОДА оприлюднила громадська організація «100% життя Рівне».

«Система електронних торгів дала можливість аналізувати використання бюджетних коштів. Ми зробили моніторинг закупівель у 50 медзакладах. Можна зробити висновок, що завдяки Prozorro кошти використовуються ефективніше. Адже усі необхідні ліки закуповуються дешевше», - розповів голова громадської організації Юрій Лазаревич.

Наразі торги проводяться у випадку, коли закуповуються товари на суму 200 тисяч гривень і більше. Тож закупівлі до цього порогу практично не можна контролювати.

Тому громадські активісти запропонували знизити порогову суму до 50 тисяч. Таким чином посилиться контроль над використанням бюджетних коштів.

Окрім того, за придбання товарів на суму 10 тисяч гривень і більше комунальне підприємство змушене буде звітувати.

За словами рівненських активістів, така ініціатива вже впроваджена у Дніпрі й Києві.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко підкреслила важливість такого моніторингу та підтримала пропозицію громадськості щодо зниження вартісних меж закупівель.

«Така ініціатива вже діє у Рівному з 2015 року. Тому відповідне розпорядження щодо зниження порогу закупівель обов’язково розглянуть на рівні області. Ми впевнені, що це забезпечить ще більшу економію бюджетних коштів та контроль за ними», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Тим часом заступник керівника області доручила створити у комунальних закладах наглядові ради, які долучатимуться до процесу моніторингу закупівель.

16.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 16.03.2017p. 
На головну сторінку