Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №803 від 30.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Долю матчу у Краматорську вирішив пенальті

Долю матчу у Краматорську вирішив пенальті

Рівненський «Верес» зазнав другої поспіль поразки у весняній частині чемпіонату Першої ліги. У Краматорську рівняни мінімально поступилися «Авангарду». А долю матчу вирішив доволі суперечливий пенальті, який господарі поля реалізували ще в дебюті гри.

«Авангард» (Краматорськ) – «Верес» (Рівне) – 1:0 (1:0)

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 22 тур

25 березня 2017 року, Краматорськ, стадіон «Авангард», 2000 глядачів

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Асистенти арбітра: Євген Яковлев (Київ) та Едуард Курцеба (Одеса).

Четвертий арбітр - Олександр Омельченко (Слов`янськ).

Гол: Собко (9, з пенальті)

Попередження: Малиш (82) - Каваців (9), Білий (47)

«Верес: Когут – Зозуля, Каваців (Білий, 39), Лухтанов, Западня, Кучеров, Лебедь (Морозенко, 71), Герасимець (Котляр, 53), Волошинович, Сікорський, Козьбан. Запасні: Ільющенков, Мілько, Дмитренко, Коблюк.

Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Авангард»: Денчук – Воробей, Мірошник, Єрмаков, Ульянов, Малиш, Швець (Лобов 90+1), Даудов (Тимофеєнко, 70), Собко, Євдокимов (Агапов, 80), Іващенко. Запасні: Полтавцев, Рябець, Демченко, Бринько.

Головний тренер: Олександр Косевич.

Дуже непросте завдання стояло перед Володимиром Мазяром перед виїзним матчем чергового туру чемпіонату Першої ліги проти краматорського «Авангарду». Вперше у нинішньому сезоні команді не міг допомогти її капітан Сергій Борзенко, який у попередній календарній зустрічі проти «Колоса» отримав четверту жовту картку і вояж на Схід України був змушений пропустити.

Не поїхав до Краматорська і інший лідер команди – Руслан Степанюк. Найкращий бомбардир Першої ліги зазнав пошкодження у злощасній програній грі проти «Колоса».

Досі, нагадаємо, відновлюється після травми і Борис Орловський, який у грі першого кола оформив у ворота краматорців дубль. Під загрозою була і участь у звітному поєдинку Олексія Зозулі, якому у грі проти команди з Коваліки зламали носа. Крайній оборонець на поле краматорського стадіону «Авангард» все ж вийшов – у захисній масці.

Кадрові проблеми команди дозволили вперше дебютувати в офіційний поєдинках за «червоно-чорних» дуету новачків. У центрі оборони гру з перших секунд розпочали Ярема Каваців та В’ячеслав Лухтанов. Вперше розпочав гру у старті Валерій Лебедь, який звично розташувався у центрі поля. А пару Дмитру Козьбану (який грав проти рідного йому краматорського «Авангарду») склав Ігор Сікорський.

Власне, гра розпочалася у спокійному темпі, практично без ударів у бік воріт. Аж поки емоцій грі не додав арбітр, призначивши черговий доволі спірний пенальті у ворота рівнян.

Віталій Собко дограв епізод до кінця і у боротьбі з Ростиславом Волошиновичем заробив кутовий. Після подачі від кутового прапорця Ярема Каваців впав у боротьбі з Віталієм Єрмаковим. А м’яч влучив у руку падаючому центральному оборонцю «Вереса»…

Пенальті чітко реалізував Віталій Собко – 1:0.

Такий початок гри дещо дезорієнтував гостей. Втім, відігратися вони могли доволі швидко. Дмитро Козьбан продовжив політ м’яча після подачі Артура Западні зліва. Комбінацію ударом з двох метрів замикав Ігор Сікорський – у руки воротарю.

Господарі відповіли власною атакою. І знову на вісті опинився Віталій Собко. Його удар з розвороту практично з лінії карного майданчика – прийшовся повз ворота.

Гравці «Авангарда», ведучи у рахунку, максимум уваги приділили грі в обороні. Намагаючись не ризикувати і подовгу розігруючи м’яч.

Не чекаючи перерви Володимир Мазяр розпочав вносити корективи у гру своєї команди. У центрі оборони Ярему Каваціва змінив Василь Білий. Втім, вже на початку другого тайму і він отримав жовту картку.

Практично тут же господарі отримали право на небезпечний штрафний. Але Віталій Єрмаков пробив набагато вище воріт.

З метою посилити атакувальний потенціал команди вийшов на поле і швидкий Антон Котляр.

Зрівняти рахунок у середині другого тайму міг уродженець Краматорська - Дмитро Козьбан. Після передачі від Олексія Зозулі та помилки Романа Мірошника нападник «Вереса» пробивав боковими ножицями – знову повз ворота.

Заключні двадцять хвилин матчу були схожі на навалу. Гості повністю закрили суперника у його карному майданчику. Гравці «Авангарду» грали виключно на відбій, сподіваючись на щастя у рідкісних контратаках.

«Верес» же все більше і більше затискав «Авангард» поблизу його воріт. Чудовий шанс рівняни втратили і за десять хвилин до завершення основного часу. Після зручної передачі від В’ячеслава Лухтанова з центра поля Ігор Сікорський посадив на п’яту точку Романа Мірошника і опинився віч-на-віч із Артуром Денчуком. Але пробив форвард гостей непереконливо і просто у руки воротарю.

На заключних хвилинах матчу рятувати хоча б одне очко для команди кинувся навіть Богдан Когут, який підключився до розіграшу кутового. Втім, дивідендів гостям це теж не принесло. У підсумку – «Верес» зазнав другої поспіль поразки у чемпіонаті.

30.03.2017Інформаційна служба НК «Верес»



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2017p. 
На головну сторінку