Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №803 від 30.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Тоді й сьогодні: актори серіалу «Санта Барбара» 33 років потому

Тоді й сьогодні: актори серіалу «Санта Барбара» 33 років потому

Як змінилися старі добрі Іден, Круз, Келлі і СіСі?

Ми часто любимо називати якісь нескінченні або сильно затягнуті речі «Санта-Барбарою», природно, маючи на увазі зовсім місто в штаті Каліфорнія. Так, надивилися в кінці 90-х легендарного тепер вже американського серіалу. Запав у душу він багатьом, адже в ті часи вітчизняне «мило» практично не поставлялося на центральні канали, — його просто не знімали. Згадався тільки перший вітчизняний ситком «Полуничка», який показували в 96-97-м, у той час як «Санта-Барбара» та її урочисті позивні (пам’ятаєте його незабутній саундтрек?) Приходила, мабуть, в кожен дім з 1992 року по 2002 -й. За 10 років нам видали +1823 серії, але чомусь показували не те спочатку, а з 217-й по 2040-ю.

До слова, в рідних штатах цей телешедеврів розтягнули на 9 років — показували з 1984 по 1993-й. І, природно, американські домогосподарки і всі інші небайдужі долям героїв головного «мила» країни, подивилися всі +2137 серій.

Так, як і колись, саме цей серіал найдовший з тих, що показували в Росії. Однак «Санта-Барбара» займає тільки 10-у сходинку в рейтингу найбільш нескінченних телеісторії. У десятці більшість серіалів невідомих широкій російської аудиторії, їх не транслювали в силу різних причин. Лише «Зухвалі і красиві» ми встигли побачити, і то, далеко не всі серії.

Хто ж першим? Можете собі уявити «мило», яке дивляться 57 років поспіль? А слухати (стартував з радіовистав) почали на 15 років раніше? Історія про життя священика, який живе в передмісті Чикаго під назвою «Дороговказне світло» потрапила в «Книгу рекордів Гіннесса» за свою неперевершену стійкість.

Але повернемося до старої доброї «Санта-Барбарі» і до головних її героям. Сюжет серіалу закрутили навколо 4-х сімей різних верств суспільства. Багаті і впливові Кепвеллів, їх одвічні, але менш успішні суперники Локрідж, службовці Перкінс і іспаномовні Андраде. Були ще Блейкі, Кастільо, ДіНаполі, Донеллі, Уолкери і сотні інших героїв. Що ж стало з найяскравішими з них 30 років потому?

Іден Кепвелл — Марсі Уолкер (52 роки) На жаль, робота в «СБ» стала найпомітнішою з усіх її ролей. У велике кіно зеленоокій блондинці потрапити так і не вдалося. Близько 10 років тому на зборах в церкві Мерсі познайомилася зі своїм п›ятим (!) Чоловіком Дугом Смітом. Залишила кар›єру актриси і стала директором недільної школи в маленькому американському містечку. Її єдиному синові 24 роки, і він теж намагається стати актором.

Круз Кастільо - Ей Мартінес (65 років) Він як і раніше затребуваний і знімається в телесеріалах і великому кіно. За плечима ролі в «Законі Лос-Анджелеса», «CSI: Місце злочину», «Прокляття Чакі». - До «Санта-Барбари» я грав або якихось покидьків, або їх жертв, - згадує актор. - Поліцейський Кастільо - моя перша позитивна роль. І вона не тільки принесла мені популярність, але і змінила в кращу сторону. Якби не цей серіал, можливо, насправді став «поганих хлопців». До речі, Гей зізнавався, що закоханий в свою партнерку, яка грала Іден. Але він був одружений і не посмів піти на зраду. І до сих пір живе з дружиною душа в душу. Виховує сина і двох дочок.

СіСі Кепвелл — Джед Аллан (77 років) За свою кар’єру Аллан зіграв у двох десятках телесеріалів, серед яких «Беверлі-Хіллз 90210», «Лессі» і «Коломбо», «CSI: Маямі». Був одружений 50 років — його дружина Тобі вже померла. Виховав трьох синів. — Одна з моїх прабабусь з Одеси, інша з Мінська, — розповідав актор. — Але ні на Україні, ні в Білорусі рідні не залишилося — я перевіряв. Одна з моїх бабусь співала мені «Очі чорні», я до сих пір це пам’ятаю.

Мейсон Кепвелл — Лейн Девіс (63 роки) Це єдиний з акторів, хто навіть згадувати не хоче, що колись грав в «мильної» «Санта-Барбарі». — Доводилося вчити до 58 сторінок тексту на серію — вже дуже герой був балакучий! — Жахається Лейн. — У мене з ним нічого спільного. Зіграв у великій кількості багатосерійних фільмів, у тому числі «Зухвалі і красиві». Зараз керує пересувним театром «Санта Сузана», воліючи ставити п’єси Шекспіра. Одружений, має двох синів.

Келлі Кепвелл — Робін Райт (47 років) Єдина з акторів «СБ» вирвалася у велике кіно. Не без допомоги зоряного екс-чоловіка Шона Пенна (мають двох спільних дітей), під прізвищем якого знімалася довгі роки. Своєю роллю Келлі щиро пишається донині. Але світову популярність їй принесла роль в «Форесті Гамп» разом з Томом Хенксом. Успішно знімається в Голлівуді донині. Одна з останніх яскравих робіт — роль у «Дівчині з татуюванням дракона».

Джулія Уейнрайт Кепвелл — Ненсі Лі Гран (55 років) Виконавиця ролі Джулії залишилася вірною своїй ролі. А адже за час серіалу у неї змінилися три Мейсона! Можливо, саме за самовідданість Ненсі отримала «Еммі». Через 14 років після закінчення серіалу актриса зустрілася з Лейном Девісом на зйомках серіалу «Головний госпіталь» (там грав і колишній Круз Кастільо). Продовжує телевізійну кар’єру, виховує дочку, успішно займається політикою і благодійністю, допомагаючи хворим на рак.

Софія Кепвелл — Джудіт МакКоннелл (70 років) Колись в молодості вона завоювала титул «Міс Пенсільванія». І донині, незважаючи на солідний вік, виглядає чудово. Роль Софії стала її візитною карткою. До роботи в «Санта-Барбарі» грала тільки негативних персонажів. МакКоннелл так і залишилася серіальної актрисою. На її рахунку ролі в «Район Мелроуз» та «Беверлі-Хіллз 90210». У 2007 році Джудіт приїжджала до Росії на зйомки серіалу «Дочки-матері».

Лайонел Локридж — Николас Костер (79 років)

У 2010 році, через багато років після завершення серіалу, Ніколас Багаття отримав повідомлення в Facebook від москвички Олени Бородуліній: віддана прихильниця відправила акторові ролик, який змонтувала з епізодів серіалу. Актор був зворушений і відповів жінці, з якою відразу ж зав’язалася переписка, плавно перетекшая в розмови по скайпу. Через рік Ніколас і Олена вперше зустрілися, коли актор прилетів до Санкт-Петербурга, а ще через рік жінка поїхала в гості з Костера — у Штати. Вгадайте, чим закінчилася історія? В минулому році вони одружилися! Ось вам і «Санта-Барбара».

Тед Кепвелл — Тодд МакКі (50 років)

У свої 52 роки актор ніколи не був одружений і не завів дітей, чим підігрів чутки про свою сексуальну орієнтацію. Актор вже давно залишив зйомки і працює фінансовим консультантом в інвестиційному банку.

Ненсі Лі Гран — Джулія Уейнрайт-Кепвелл. 10 років тому актриса спробувала себе в якості телеведучої, але пізніше переключилася на благодійну діяльність. 57-річна Ненсі допомагає жертвам інцесту і сім’ям алкоголіків.

Леонардо Дікапріо Герой — невідомий хлопчик, ім’я якого ми не пам’ятаємо

Робін Райт не єдина успішна актриса, яка вийшла з «Санти-Барбари». Головною зіркою шоу став, звичайно, Лео. А хто б міг подумати? У майбутньої легенди була крихітна роль в одному-єдиному епізоді.

30.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2017p. 
На головну сторінку