Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №803 від 30.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Страсті за «Рівнеагробудом»,

Страсті за «Рівнеагробудом»,

або назад в 90-ті…

Цю історію можна почати так: в самому центрі Рівного, по вулиці 16 Липня стоїть чотирьохповерховий будинок. Він не кращий і не гірший за своїх сусідів по вулиці. Збудований у п’ятдесятих роках минулого сторіччя, він десятиріччями служив прихистком сільським будівельникам області.

Це була рядова доля звичайного адміністративного приміщення. Після 1991 року досить швидко будинок за адресою 16 Липня, 10, став одним з перших офісних центрів Рівного. За останню чверть сторіччя хто там тільки не «квартирував» - від партійних осередків до навчальних закладів, магазинів оргтехніки до нотаріальних контор та банківських установ. Все було спокійно, тихо та якось навіть патріархально. Все змінилося буквально останніми тижнями. Поліція, пошкодженні двері, пропускний режим, напруга та розгубленість орендарів - всі ці атрибути конфлікту з’явилися як в фільмі жахів.

Тому, коли стало відомо, що представники власника будівлі будуть 28 березня проводити прес-конференцію, це викликало велику зацікавленість в представників місцевих ЗМІ.

Хоча, як така, прес-конференція можна сказати була зірвана. Річ у тім, що останнім часом з’явився в нас такий «тренд». На прес-конференції приходять опоненти її організаторів і пробують донести свою думку до журналістів. Як правило нічого доброго з цього не виходить. Так сталося і цього разу. Представником опонентів асоціації «Рівнеагробуд» виявився юрист, а проводила сам захід теж юрист, тільки «Рівнеагробуду». Дискусія двох юристів дуже швидко перетворилася на фахову суперечку двох адвокатів у судовій залі. Розгублені журналісти не встигали записувати назви договорів та норми законів до яких постійно апелювали процесуальні супротивники. Спроби автора пояснити, що ми не судді й рішення не виносимо трохи вгамували пристрасті, хоча ясність в ситуацію навколо будинку не внесли. Не більше ясності дали представники громадськості, в даному випадку кілька енергійних орендарів, що багато обурювалися, ще більше задавали питань, але суті в ситуації також, на жаль не виявили.

Отже після серйозних словесних баталій нарешті вдалося зрозуміти, що в дійсності відбувається навколо будівлі по вулиці 16 Липня, 10.

Юрист асоціації «Рівнеагробуд» Оксана Овдійчук: «В березні 2014 року тодішній керівник асоціації Сергій Новосад, одноосібно, напередодні свого звільнення із займаної посади, із порушеннями норм чинного законодавства передав будівлю асоціації «Рівнеагробуд» пану Андрію Федорчуку. Останній жодного відношення до асоціації ніколи не мав.

Звісно, з такими діями асоціація «Рівне­агробуд» змиритися не могла, і ми подали до суду. Усі рішення судових інстанції були на нашу користь, і коли ми виграли справу в останні інстанції – Вищому господарчому суді, а це сталося 7 грудня 2016 року, то поставили вимогу перед паном Федорчуком, аби він спокійно та цивілізовано передав приміщення його законному господарю. На жаль цього не сталося. Навіть передані нам ключі ніби то від нашого приміщення до жодного з замків не підходили. Тому зрозумівши, що ситуація заходить у «глухий кут» 21 березня 2017 року ми були змушені змінити охорону і розпочати процес підписання нових договорів оренди. Річ у тім, що в період з грудня 2016 по березень 2017 року пан Андрій Федорчук продовжував отримувати орендну платню з фірм та підприємців, що працюють в нашому приміщенні… На сьогоднішній день близько двадцяти орендарів вже уклали нові договори. Ми продовжуємо цю роботу. Що ж стосується загальної ситуації навколо будинку по вулиці 16 Липня, 10, то можу назвати її дуже небезпечною. Регулярно вечорами з’являються невідомі молоді люди спортивної зовнішності, і ми побоюємося рейдерського захоплення, або навіть підпалу приміщення. Про ситуацію постійно інформуємо правоохоронні органи. Звісно, для тих хто орендує приміщення нинішня ситуація є не найприємніша, і я від імені власника приношу свої вибачення за незручності. Хочу сказати, що ми робимо все можливе, для стабілізації ситуації і сподіваємося, що наша місцева влада та правоохоронці не допустять протиправних дій з боку пана Федорчука та тих осіб, що його підтримують.

30.03.2017Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2017p. 
На головну сторінку