Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №805 від 13.04.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Продукти для нормалізації тиску

Продукти для нормалізації тиску

Із віком нормальний тиск стає «розкішшю». Особливо в сильної статі: більш як 70% чоловіків віком до 40 років починають відчувати проблеми з судинами, які згодом можуть обернутися інсультом. Лікарі наполягають: розв’язувати проблеми з тиском потрібно найперше способом життя. І найліпший помічник — збалансована дієта. Як же знизити тиск, не вдаючись до медикаментів? 

Селера. Цей овоч багатий фталідом — сполукою, що перешкоджає виробленню в організмі стресового гормону катехоламіну, який звужує кровоносні судини. Рекомендована норма — сім гілочок на день. 

Банани. Залізне правило для підтримання тиску в нормі: менше солі і більше калію. Сіль значно підвищує тиск, а сучасна людина, за статистикою, з’їдає солі вчетверо більше за норму. Нейтралізувати шкідливий вплив натрію, що міститься в солі, організму допоможе калій. Ниркам, які регулюють рівень рідини і кров’яний тиск, потрібне співвідношення калію до натрію — 3:2. Лікарі радять з’їдати два банани на день, щоб збалансувати рівень натрію.

Маслинова олія. Вона зменшує тиск крові на стінки судин (так званий систолічний кров’яний тиск). У маслиновій олії міститься мононенасичена олеїнова кислота, що знижує рівень холестерину, даючи можливість крові бігти вільніше. 

Часник. Свіжий часник не дає холестериновим бляшкам відкладатися на стінках артерій.

13.04.2017



Рівне-Ракурс №10 від 13.04.2017p. 
На головну сторінку