Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 11.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Оперативному командуванню «Захід» виповнилося 76 років

Оперативному командуванню «Захід» виповнилося 76 років

76 років в житті людини – це майже все життя…

5 травня 2017 року оперативному командуванню «Захід» виповнилося 76 років.

76-річний шлях пройшла 13 Загальновійськова Армія, правонаступником якої стало оперативне командування «Захід». Створена на початку Другої Світової війни, вона з честю та гідністю пройшла нелегкий бойовий шлях, і сьогодні, продовжуючи славні героїчні традиції старших поколінь, нинішні захисники Вітчизни демонструють високий професіоналізм та героїчно стоять на захисті суверенітету та незалежності держави, гідно даючи відсіч ворожому агресору.

Підрозділи оперативного командування «Захід» першими серед частин Збройних Сил України стали на захист держави. Головна задача була «…прикриття державного кордону на ймовірному напрямку вторгнення збройних сил Російської Федерації та недопущення просування її підрозділів в глиб території України…» Все було вперше: перші блокпости та опорні пункти, перші виходи розвідувальних груп і нажаль перші втрати, тоді стало зрозуміло, що це – ВІЙНА.

За подвиг, здійсненний під час проведення АТО в ім’я незалежності України та європейського майбутнього для своїх нащадків, військовослужбовці оперативного командування «Захід» були високо оцінені керівництвом держави та Збройних Сил України. Тисячі військовослужбовців були нагороджені Державними нагородами, відзнаками Міністерства оборони, Генерального штабу та Сухопутних військ Збройних сил України.

Полковник Сергій Шаптала та підполковник Василь Зубанич –удостоєні високого звання Героя України з врученням ордена «Золота зірка».

Але на превеликий жаль, завжди поруч зі сльозами радості від отриманих перемог, на очі навертаються і сльози  печалі та смутку за побратимами, пораненими та полеглими у боях…

Під час виконання бойових завдань в ході проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей в період з 2014 року по 2017 рік війська оперативного командування зазнали тяжких втрат. 400 військовослужбовців віддали своє життя в ім’я свободи та незалежності України. Їх кров’ю омита наша свобода та незалежність, їх подвиг навіки залишиться в наших серцях…

11.05.2017Прес-служба управління оперативного командування «Захід»



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2017p. 
На головну сторінку