Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 11.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

За ініціативи Олексія Муляренка в бюджетних установах Рівненщини здійснюватимуть енергонагляд

За ініціативи Олексія Муляренка в бюджетних установах Рівненщини здійснюватимуть енергонагляд

У школах, дитсадках, лікарнях та інших бюджетних закладах області впровадять нагляд за використання енергоносіїв та впровадженням енергоощадних заходів.

Про це йдеться в Меморандумі, підписаному між головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком та Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України у ході III Форуму енергоефективного партнерства.

Таке співробітництво передбачає об’єднання зусиль задля ефективного використання енергоносіїв установами, що фінансуються з місцевих бюджетів. А ще - зниження їх енергетичних витрат. Сучасним електроприладам в нинішніх умовах потрібен стабілізатор напруги.

«Економія енергоресурсів – це одне із наших пріоритетних завдань. В області багато чого робиться у цьому напрямку. Енергоменеджмент стане ще одним заходом, що вплине на скорочення споживання газу. А це в цілому сприятиме енергонезалежності області», - зазначив Олексій Муляренко.

Енергонагляд дозволить постійно відслідковувати витрати енергетичних ресурсів та приймати управлінські рішення щодо їх ефективного використання. Такою роботою займатимуться енергоменеджери, які моніторитимуть споживання паливно-енергетичних ресурсів, а також реалізовуватимуть енергоощадні заходи.

«Передбачається, що спочатку завдяки новій системі можна буде досягти від 5 до 10 відсотків економії енергоресурсів. А за рахунок налагодження енергоефективної експлуатації об’єктів скорочення споживання може сягнути 20%», - підкреслив керівник області.

Зі свого боку Держенергоефективність надаватиме консультації, допомагатиме підготовці енергоменеджерів, запровадить національну систему моніторингу енергетичного менеджменту. Також планується ввести рейтингову оцінку діяльності бюджетних установ у сфері енергоефективності.

11.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2017p. 
На головну сторінку