Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №810 від 18.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Карамельний медовик

Карамельний медовик

Для тіста: борошна — 390 г цукор — 150 г масло — 110 г яйце — 90 г мед — 63 г (1ст.л.) розпушувач — 9 г (1ч.л.)

Робимо карамель: цукор нагрівати в каструлі до повного розчинення, мішати неможна, тільки нахиляти сотейник в різні сторони, щоб цукор рівномірно розподілявся. Знімаємо з вогню, додаємо мед та розтоплене масло (масло має бути теплим), розмішуємо. Якщо пішли грудочки, суміш підігріваємо на маленькому вогні постійно помішуючи. Як тільки все стане однорідним, даємо охолонути хвилин 5-7, вмішуємо в карамель яйця, та 13 борошна, перемішуємо, додаємо 1ч.л.розпушувача (погасити оцтом). Висипаємо все борошно, знову перемішуємо. Даємо тісту охолонути. Воно дуже гарної консистенції, не липні ні до рук, ні до столу. Розкатуємо коржі потрібного розміру. Вийде 10 коржів по 20см, або 5 по 24см. Випікаємо по 5-6 хвилин при 160С°.

Для крему:

Сметана 20% – 600гр.

цукор – 100гр.

масло – 125гр.

Тепер крем, він у нас буде незвичайний, а сметанний заварний. Дуже смачний. Для початку сметану відкидаємо на марлю на 2-3 години. Потім викладаємо в сотейник, додаємо цукор і варимо на водяній бані 40-60 хвилин. Сметана набуде легкого карамельного відтінку та загусне. Знімаємо з вогню, додаємо масло, розмішуємо до однорідного стану і ставимо в холодильник на кілька годин.

Готові коржі перемазуємо і даємо настоятися не менше 10 годин.

Більше цікавих рецептів та корисної інформації шукайте на сайті PIKA.RV.UA

18.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2017p. 
На головну сторінку