Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №810 від 18.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Двоє пенсіонерок із Рівного позбулися власних заощаджень

За добу від рук зловмисників потерпіли двоє рівнянок. До однієї з них завітали нібито соціальні працівники, а до іншої — медик.

О пів на дев’яту ранку у двері 80-річної жительки обласного центру подзвонив невідомий та представився працівником одного з медичних закладів міста. Чоловік зауважив, що обслуговує пенсіонерів, які мають проблеми зі здоров’ям, тож жінка пустила його до своєї квартири. Псевдомедик запропонував придбати прилад, який виліковує недуги. Погодившись його купити за тисячу гривень, зібралася дістати гроші зі своєї схованки, як «гостя» раптово замучила спрага і він попросив склянку води. У момент, як господиня відлучилася, злодій викрав 12 тисяч гривень і поспіхом залишив помешкання.

За годину до поліції надійшло ще одне повідомлення про скоєний злочин. До 79-річної рівнянки завітали нібито дві соціальні працівниці і повідомили, що їй, як дитині війни, нададуть матеріальну допомогу. Поки пенсіонерка писала заяву, одна із зловмисниць устигла поцупити із тумбочки дві тисячі гривень.

За цими фактами розпочаті досудові розслідування за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до громадян бути обачними і не впускати до своїх осель незнайомців, які пропонують будь-які послуги чи товари, та наголосити на цьому і пояснити родичам похилого віку, аби вберегти їхнє майно від злочинців. Якщо особа представилася працівником установи, послугами якої ви користуєтеся, вимагайте, передусім посвідчення, а вже потім продовжуйте розмову. Якщо хтось із незнайомців викликав у вас підозру, одразу телефонуйте на спецлінію «102».

18.05.2017Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2017p. 
На головну сторінку