Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №810 від 23.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Скільки коштує фотограф?

Скільки коштує фотограф?

Перше, що ви повинні знати: не слід залишати пошук фотографа на останній момент. До вибору фотографа, особливо в сезон, треба приступати відразу після подачі заяви в ЗАГС.

Скільки ви готові заплатити за хорошу фотосесію? Відразу хочу сказати, що це недешеве задоволення! Але ви можете заперечити, що зараз в соц. мережах можна знайти масу пропозицій за невелику суму. Але як не помилитися у виборі професіонала і убезпечити себе при угоді з абсолютно незнайомою людиною?

Краще звертатися в студію, де є професійні весільні фотографи. Хорошою буде порада буде укладати договори. Все, що на папері, підтверджено і скріплене підписами обох сторін, щоб убезпечити себе і зберегти свої нерви в спокої.

На кожного клієнта є свій майстер. Такий принцип бізнесу, що різного рівня клієнти і фотографи разом не працюють. За низьку ціну, якщо, звичайно, це не демпінг, який дозволяє розкрутитися, ви претендуєте на послуги майстра невисокого польоту. Не дивуйтеся, якщо фотографії будуть «стандартні» - з нареченою на долоньці або з перетягуванням нареченими подружок молодих. Краще знімати безкоштовно, ніж знімати такі низькобюджетні весілля. Тому що коли ти починаєш брати гроші, зобов'язані виконати всі умови замовника. Зняв безкоштовно - з тебе нічого не візьмеш.

Найчастіше фотографи показують кілька кращих фотографій з різних весіль. Це не правильно. Потрібно оглянути всю весільну фотосесію повного дня, щоб зрозуміти який результат слід очікувати. Фотографії повинні бути оригінальними. Зверніть увагу і на обробку фотографій, вона повинна бути якісною.

Портретна зйомка поза студією оцінюється індивідуально, і зазвичай, за основу беруть час, який витрачається, а також час на виконання пост-обробки.

Також правила фінансовий характеру у випадках весільна зйомка вирішується внесення авансу в розмірі 20-40% від загальної суми, а решта віддає після закінчення роботи.

Хтось може впоратися і за місяць, якщо торжество проходить взимку або фотограф щойно повернувся з відпустки. В кінці літа або восени, коли назбиравши багато незакінчених проектів, треба набратися терпіння. Якщо у людини є ще і основна робота або він вчиться, то терміни можуть затягнутися. Коли в договорі вказано конкретний термін, це підбиває. Тим більше що в документі прописується і розмір пені з боку фотографа за прострочення. Таким чином, очікування хоч якось компенсується.

23.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2017p. 
На головну сторінку