Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №811 від 25.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині феєрично відсвяткували День Європи

На Рівненщині феєрично відсвяткували День Європи

Заходи до Дня Європи у Рівному розпочалися з Європейського парад. До його проведення долучилися влада Рівненщини, представники дипломатичних установ, члени міських шкільних європейських клубів, громадськість і гості свята.

Урочиста колона з національними прапорами, стягами Європейського Союзу та країн-членів ЄС пройшла від майдану Магдебурського права до майдану Незалежності.

Учні рівненських шкіл були одягнені у національні костюми країн-учасниць Європейської спільноти.

На центральному майдані Рівного відбулися урочистості.

«З 2003 року у нас в державі відзначають День Європи. Але цей рік особливий, тому що на кінець-то всі технічні справи завершено і 11 червня Україна отримає безвіз. Але безвіз – це не просто спрощений перетин кордону. Це не тільки права, а й обов’язки: дотримуватись тих прав і цінностей, які сьогодні існують в Європі», - звернулася до рівнян та гостей свята заступник голови облдержадміністрації, членделегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Світлана Богатирчук-Кривко.

Україна святкує цей день по-особливому ще й тому, переконана Світлана Богатирчук-Кривко, що це чи не єдина держава у світі, де люди гинули на барикадах з європейським прапором разом зі стягом України в руках. Це споконвічне прагнення українців стати членом Європи.

Під час святкування пролунали гімни України та Євросоюзу.

Учні шкільних європейських клубів організували пізнавальні змагання та конкурси, квест на європейську тематику «EuroQuest», гру «Подорож Європою».

Для рівнян та гостей міста провели майстер-класи, вікторини, діяла фотовиставка та І Міжнародний художній пленер «Палітра». Бажаючі могли спробувати українські страви та кондитерські вироби.

Також на майдані Незалежності працювала алея майстрів «Рівне – європейське місто».

Учні шкільних європейських клубів випустили у небо сотні повітряних кульок.

Духові оркестри - учасники ХІ Регіонального фестивалю духової музики з Києва, Одеси, Рівненщини та військовий оркестр Нацгвардії України продефілювали перед присутніми та презентували свої виступи.

Нагадаємо, днями було підписано рішення ЄС про запровадження безвізу для українців. З цієї нагоди на майдані біля Рівненської ОДА замайоріли два прапори – України та Європейського Союзу. Одночасно стяги ЄС підняли в райцентрах та містах Рівненщини.

25.05.2017



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2017p. 
На головну сторінку