Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині запрацював Центр розвитку місцевого самоврядування

На Рівненщині запрацював Центр розвитку місцевого самоврядування

Установа займатиметься підтримкою реформи децентралізації в області.

ЇЇ працівники надаватимуть консультації, проводитимуть навчання для фахівців різних рівнів місцевого самоврядування. Таким чином підтримуватимуть уже новостворені громади.

На відкритті установи побували голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, керівництво обласної ради та міста Рівне.

За словами керівника Центру Руслана Сивого, працівники, зокрема, зможуть надавати консультації із розробки Стратегії розвитку громади, проектів, залучення грантових коштів. Адже на місцях немає достатньо кваліфікованих кадрів.

На переконання голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, створення Центру – це дуже хороша ініціатива для області. Адже на Рівненщині функціонує 21 ОТГ, а в перспективі таких буде 61. Усі громади повинні бути спроможними та економічно потужними.

«Велику роль в процесі децентралізації відіграють самі мешканці громад. Тому потрібно інформувати людей про їхні можливості та надавати допомогу. Адже від цього залежить, як швидко ми пройдемо шлях формування ОТГ. І в цьому величезну роль відіграє Центр розвитку місцевого самоврядування. Я сподіваюся, що працівники установи активно включаться в процес територіальної реформи та допомагатимуть громадам приймати правильні та ефективні рішення», - зазначив керівник області.

Як повідомила керівниця відділу секторальної децентралізації програми «U-LEAD з Європою» (Компонент І, GIZ) Анна Фішер, РівненськийЦентр є одним із 24 таких структур, які діятимуть по всій країні. Основне його завдання – це підтримка новостворених територіальних громад. Створення Центру розвитку місцевого самоврядування фінансується Програмою «U-LEAD з Європою» за кошти ЄС та країн-членів - Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції.

Центр працює за адресою: м.Рівне, вул. Кавказька, 2, IV поверх.

01.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2017p. 
На головну сторінку