Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Півмільйона гривень отримають ветеранські організації

Вісім ветеранських організацій Рівненщини отримають понад півмільйона гривень на реалізацію власних ініціатив.

Кошти осередкам виділили з обласної скарбниці в рамках програми «Ветеран». А розділили їх на комісії під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка та за участю ветеранських організацій.

«Організації області піклуються про соціально чутливі категорії населення. Серед них – літні люди, афганці, учасники АТО, репресовані, переселенці. Вони організовують тематичні заходи до різних державних свят, дозвілля та матеріально підтримують їх. Тому влада не може оминути увагою організації та щороку допомагає їм», - зазначив Ігор Тимошенко.

Левову частку грошей – 215 тисяч гривень – буде спрямовано на ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини». Ці гроші використають на соціальну реабілітацію та матеріальну допомогу учасників АТО та їхніх родин.

Ветерани-афганці на свою діяльність у 2017 році одержать 100 тисяч гривень. Гроші використають на проведення спортивних турнірів. Також в планах – створення обласної «Книги пам’яті» загиблих в Афганістані. Важливе місце афганці відвели й організації зустрічей з допризовною та призовною молоддю.

По 80 тисяч гривень отримають обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів та обласна організація ветеранів України. Гроші підуть на допомогу ветеранам війни та літнім людям.

А організації – Братство ОУН-УПА ім.генерала Романа Шухевича – Тараса Чупринки та обласне товариство політв’язнів і репресованих – отримали по 30 тисяч. За них проведуть заходи до 75-річчя УПА, поїздки до пам’ятних місць в області. Окрім того, представники цих організацій запланували зустрічі ветеранів із молоддю, аби популяризувати історію нашого краю.

Решту коштів спрямують на обласне Братство вояків УПА ім.генерал-хорунжого Клима Савура та «Обласне об’єднання інвалідів і ветеранів війни, християнського спрямування».

01.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2017p. 
На головну сторінку