Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №813 від 08.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Алла Черній: «Інвестиції в людський капітал - найважливіші для України в двадцять першому сторіччі»

Алла Черній: «Інвестиції в людський капітал - найважливіші для України в двадцять першому сторіччі»

Реформа освіти є сьогодні серйозним викликом для українського суспільства. Річ у тім, що наша освітянська галузь і через двадцять шість років незалежності в значній мірі несе в собі рудименти радянської доби. Звісно ж змінювати таку велику та складну галузь дуже важко. Це потребує часу та ресурсів, однак для того, щоб побудувати модернову Європейську країну потрібно провести масштабну освітянську реформу. Саме про те, як її зробити обговорювали науковці, фахівці галузі та громадські діячі першого червня, в День захисту дітей в стінах Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Ініціатором виступила ректор РОІППО, депутат Рівненської обласної ради Алла Черній. Вона зокрема зазначила, що тільки спільними зусиллями ми можемо досягти нашої мети збудувати Нову українську школу, де не буде лише наповнення учня, чи учениці багажем знань, які відірвані від практичної реалізації, а буде створюватися «портрет» учня, який є адаптованим до життєвих ситуацій. Для цього вчителі повинні отримати підготовку до впровадження нових державних освітніх стандартів, навчальних програм, підручників, підготовку до реалізації нової моделі виховної роботи, що базується на формуванні патріотизму. Для вирішення цих завдань потрібна реальна згуртованість усіх патріотичних сил і тому ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній виступила з ініціативою об»єднати зусилля заради підвищення якості освіти. Ця ідея знайшла широкий відгук серед громадських організацій Рівненщини. РОІППО, регіональне відділення Асоціації міст України в рівненській області, «Центр розвитку місцевого самоврядування» у Рівненській області, Фундація імені князів благодійників Острозьких та «Офіс реформ» у Рівненській області підписали спільний меморандум, в якому зокрема сказано: «Метою спільної діяльності, закріпленою Меморандумом, є співпраця та обмін інформацією і досвідом у межах відповідних функцій і повноважень підписантів, здійснення наукової та практичної діяльності у сфері забезпечення належного якісного рівня підвищення кваліфікації керівних та педагогічних кадрів, належного методичного супроводу педагогічної діяльності, модернізації навчального процесу та управління освітою в умовах децентралізації , впровадження кращих практик неформальної освіти, проведення освіти дорослих у відповідності до потреб ринку праці та кращих європейських зразків на основі рівноправності, взаємної вигоди дотримання загальноприйнятих норм і принципів».

Це перший подібний документ за новітню історію освітянської галузі на Рівненщині і є сподівання, що саме спільними зусиллями вдасться зробити нашу область лідером реформування галузі в Україні.

08.06.2017Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 08.06.2017p. 
На головну сторінку