Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №814 від 15.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

«Рівненські зустрічі»

«Рівненські зустрічі»

збирають найкращих українських ортопедів та травматологів

Рівненська медицина знаходиться в Україні на доволі високому рівні. Це підтверджує той факт, що вже багато років саме в Рівному проходять медичні конференції всеукраїнського масштабу.

Минулої п’ятниці відбулася міжрегіональна науково-практична конференція Рівненські зустрічі «Нове в ортопедії та травматології». Її організатором були «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», всеукраїнське громадське об»єднання «Українська асоціація ортопедів-травматологів», міське та обласне управління охорони здоров»я та центральна міська лікарня Рівного. Саме цей лікарський заклад і став організатором науково-практичної конференції.

Автор попросив Заслуженого лікаря України, доцента, кандидата медичних наук, завідувача обласним центром артрології та відновного лікування центральної міської лікарні Георгія Георгівйовича Чеховича розповісти про значення цієї конференції.

– Хочу сказати, що нинішня конференція вже традиційна. В цьому році виповнюється п’ятнадцять років, з часу першої науково-практичної конференції ортопедів та травматологів, яка проходить в Рівному. Звісно мені, як лікарю, приємно, що саме наша центральна міська лікарня стала організатором цього потрібно для лікарів заходу. В чому ж користь від конференцій? В останні десятиріччя медицина в цілому і наш напрямок зокрема дуже швидко розвивається. Постійно з’являються нові методи лікування, впроваджується новітня техніка та технологія. Тому потрібно, аби науковці та лікарі-практики з різних регіонів обмінювалися досвідом та обговорювали шляхи розвитку ортопедії та травматології. Все це можливо зробити лише на науково-практичних конференціях, тому що будь-які новації та наукові розробки повинні бути обговорені фахівцями.

Головний лікар центральної міської лікарні Євген Філімонович Кучерук також розповів про своє бачення нинішнього заходу:

– Коли ми вперше організували таку конференцію, то я думав, що цей захід буде одноразовий. Однак лікарі з різних регіонів України почали звертатися до нас із проханнями проводити науково-практичні конференції регулярно. Звісно, для нашої лікарні кожен рік організовувати заходи за участю великої кількості лікарів та науковців не просто, але ми з цим справляємося. На нинішню конференцію прибули гості з усіх регіонів нашої держави, усього сто двадцять чоловік. В чому ще важливість нашого заходу – в Україні проводиться досить багато наукових конференцій, а ми хочемо, аби спілкувалися не тільки науковці, а й лікарі-практики, і я вважаю, що саме в цьому і є перевага саме наших науково-практичних зустрічей.

15.06.2017Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2017p. 
На головну сторінку