Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №818 від 13.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Микола Драганчук зустрівся з сільськими головами Здолбунівського району

Микола Драганчук зустрівся з сільськими головами Здолбунівського району

Проблема закриття лікарні у Мізочі та процес об’єднання територіальних громад стали предметом зустрічі голови обласної ради Миколи Драганчука з сільськими головами Здолбунівського району. Також у зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації, голова постійної комісії з питань аграрної політики та розвитку села Світлана Богатирчук-Кривко, голова Здолбунівської районної ради Олег Дацюк та його заступник Олександр Бухало, депутат Здолбунівської районної ради Олександр Андріюк та керуючий справами виконавчого апарату обласної ради – керівник секретаріату Богдан Сологуб.

Очільники сільських рад нарікали, що внаслідок закриття терапевтичного відділення №2 Здолбунівської центральної районної лікарні в смт Мізоч погіршилося надання медичних послуг на території т.зв. «мізоцького куща», куди входять 12 сільських рад та проживає понад 14 тисяч населення. З огляду на вкрай незадовільний стан доріг швидка допомога подекуди не може вчасно дістатись до пацієнтів. Та й селянам важко і дорого діставатися до лікарні у Здолбунові.

Голова обласної ради пообіцяв сільським головам ініціювати зустріч з усіма причетними, щоб спільними зусиллями напрацювати шляхи виходу з проблемної ситуації.

Не оминули на зустрічі й питання об’єднання територіальних громад. Сільські голови висловили бачення у тому, що оптимальною моделлю для Здолбунівського району буде об’єднання у дві ОТГ з центрами у Здолбунові та Мізочі, а не у чотири, як визначено чинним перспективним планом.

Микола Драганчук наголосив, що перспективний план формування територій громад, який схвалює обласна рада, – документ динамічний, і до нього обов’язково будуть вноситися зміни з урахуванням думки безпосередньо сільських рад. Тому, за словами голови обласної ради, в разі, якщо робоча група з підготовки перспективного плану формування територій громад на своєму засіданні прийме відповідне рішення, то обласна рада готова розглянути зміни до перспективного плану вже на найближчій сесії.

13.07.2017



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2017p. 
На головну сторінку