Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №821 від 03.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Микола Драганчук:

Микола Драганчук:

«Відкриття ембріологічної лабораторії принесе радість батьківства»

Високотехнологічні процедури в галузі репродуктивної медицини, які досі були доступні в приватних клініках, упроваджуватимуть в Рівному. Адже сьогодні в Центрі репродуктивної медицини, що в Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука, відкрили оновлену ембріологічну лабораторію.

- Особливо приємно, що лабораторія відкрилася саме на базі обласного комунального закладу, - відмітив голова обласної ради Микола Драганчук. - Адже пари, яким буде надаватися репродуктивна допомога, будуть платити за послуги значно менше, ніж в приватних центрах – лише за розходні матеріали. А ті, хто не в змозі оплатити процедури, отримають послугу безкоштовно.

Переваги також матимуть переселенці, чорнобильці, соціально-незахищені групи населення і учасники АТО. Обстеження і лікування захисників України буде здійснюватися при активній участі ветеранських об’єднань учасників АТО.

- Нажаль, є така невтішна статистика, що кожна третя пара в Україні має проблеми з репродуктивним здоров’ям. Саме тому й створений Центрі репродуктивної медицини - щоб люди відчули щастя батьківства, - додав голова обласної ради.

До речі, лабораторія співпрацює з центрами планування сім’ї, які розміщені на базі обласного перинатального центру та міського пологового будинку. Деякі впроваджені методики вже успішно функціонують. Також центр співпрацює з іншими лікувально-профілактичними закладами нашого регіону. Завдяки їхній спільній роботі тільки за останні три місяці десятки сімейних пар завагітніли. А у 2016 році більше 600 пар відчули радість батьківства.

03.08.2017



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2017p. 
На головну сторінку