Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №821 від 03.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

ПАМ’ЯТКА ЗДОРОВОГО СЕРЦЯ

ПАМ’ЯТКА ЗДОРОВОГО СЕРЦЯ

Будь-яка тактика лікування та профілактики серцевих хвороб починається з контролю артеріального тиску й суворого дотримання дієти.

1 cклянка червоного виноградного соку щодня захистить від інфаркту. Цей напій запобігає закупоренню коронарних судин, що живлять серце.

2 склянки молока запобігають серцевій катастрофі.

3 на день серцю й судинам потрібні продукти, багаті на вітамін Е (овочі, сир, сир твердий, бобові, олія).

4 шматочки риби на тиждень на 44% зменшують ризик померти від інфаркту міокарда.

5 волоських горіхів, з’їдених щодня, подовжать життя на 7 років. До складу волоських горіхів входять речовини, що оберігають серце від згубного впливу холестерину.

6 сходових прольотів, подоланих вранці й увечері, втричі знижують імовірність серцевої катастрофи.

7 чайних ложок малинового варення на день уже за півроку зміцнять коронарні артерії у 2,5 разу. Високий вміст вітамінів С і Р, які зміцнюють стінки судин, а також саліцилової кислоти, нормалізує згортання крові, робить малину безпечною заміною аспірину.

8 бананів на тиждень нормалізують серцевий ритм. Це забезпечує серце енергією, відновлює баланс калію в клітинах серцевого м’яза.

9 куплетів, проспіваних вранці й увечері, убезпечать від нападів стенокардії. «Легко на серці від пісні веселої» — не просто слова, а науковий факт.

10 хвилин молитви щодня благотворно впливають на міокард. Давно відомий факт, що в монастирському середовищі, коли ченці моляться й беруть участь у богослужіннях, процеси старіння сповільнюються.

11 професії, які людині не до серця: космонавти, шахтарі, поліцейські, льотчики, авіадиспетчери, керівники (виробництв, банків, фірм, менеджери), журналісти, стоматологи, робітники конвеєрів, водії. Вони зазнають хронічного стресу, що безпосередньо позначається на стані серця.

12 сигаретних затяжок на 5% збільшують навантаження на серце через звуження коронарних судин.

13 кілограмів зайвої маси тіла розтануть за 2 роки без особливих зусиль з вашого боку та з користю для серця. Не змінюючи звичного ритму життя й раціону, але проходячи щодня у швидкому темпі 2,5 кілометра, за 2 роки ви спалите приблизно 13 кілограмів зайвої маси тіла.

14 апельсинів на тиждень захистять серце від стресу та вірусів. Те саме можна сказати й про мандарини та грейпфрути.

03.08.2017



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2017p. 
На головну сторінку