Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №827 від 14.09.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Виставку «СЕТ» у Рівному присвятили 650 дням незалежності від російського газу

Виставку «СЕТ» у Рівному присвятили 650 дням незалежності від російського газу

Протягом двох днів, 7 та 8 вересня в Рівному, вже втрєте відбувалася Міжнародна спеціалізована виставка «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ-2017)», яка цьогоріч була приурочена символічній даті - 650 дням незалежності від російського газу.

«650 днів, тобто вже другу зиму поспіль, ми не залежимо від російського газу. І ми впевнено рухаємося у напрямку енергоефективності. Виставка стала своєрідною традиційною діловою платформою обміну досвідом між владою, бізнесом та експертами у сфері енергоефективності. Тут кожен може знайти для себе правильне рішення ефективного споживання газу», - зазначив ініціатор виставки, голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко під час урочистого відкриття заходу.

За словами керівника Рівненщини, наша область лідирує в Україні за напрямком «відновлювана енергетика та енергоефективність». Цьому, зокрема, сприяє Програма із впровадження енергоефективних заходів, на яку тільки цьогоріч спрямовано 15 мільйонів гривень.

Також на Рівненщині діє Програма «теплих кредитів», у рамках якої компенсують відсотки за кредитами для населення та ОСББ. Рівненська область – друга в Україні за часткою домогосподарств, які уклали кредитні договори в рамках енергоефективних заходів у житловому секторі.

Окрім того, під час виставки Рівненська ОДА підписала Меморандум про співпрацю з ПАТ «Укргазбанк», основна ціль якого - поглиблення співпраці у напрямку зменшення споживання традиційних енергоресурсів і розвиток ринку відновлюваних джерел енергії.

«У результаті партнерства Рівненщина може вже найближчим часом стати одним із «найзеленіших» регіонів. Адже сьогодні ЕКО-банк та облдержадміністрація розпочали спільний шлях до енергонезалежності краю. Ми спільно будемо впроваджувати кращі практики та європейські стандарти з енергоефективності, залучати фінансування у проекти з енергетичної ефективності та використання альтернативних джерел енергії», - розповів заступник голови правління «Укргазбанку» Євген Мецгер.

На переконання голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, партнерство з ПАТ «Укргазбанк» сприятиме запровадженню найновітніших технологій у житлово-комунальній сфері. «Екологічна модернізація» дасть поштовх розвитку області та підвищенню якості життя її мешканців.

«Нині на Рівненщині розробляється нова програма енергоефективності на 2018-2025 роки, якою передбачено реалізацію цілого комплексу дій для впровадження проектів «зеленої» енергетики», - повідомив очільник Рівненщини.

Загалом на ІІІ Міжнародній спеціалізованій виставці «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ-2017)» енергоощадне обладнання експонували більше 40 виробників з України, представництв закордонних фірм-виробників з Данії, Польщі та Литви.

На виставці також можна було ознайомитися із новітніми системами обліку тепла, промисловим та побутовим обладнанням, енергоефективним «ноу-хау» у приватних оселях, виробництві та бізнесі, альтернативними видами палива, відновлюваною енергетикою.

14.09.2017



Рівне-Ракурс №10 від 14.09.2017p. 
На головну сторінку