Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №829 від 05.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як використовувати планшет або телефон на Андроїд як модем

Ви напевно іноді себе картали за те, що не купили планшет з 3G модулем «на борту», бувають ситуації коли WiFi поблизу не знайти, а інтернет потрібен прямо тут і зараз. На щастя цю ситуацію можна виправити, і на допомогу тут приходять, знайомі всім нам, USB модеми, які ми звикли використовувати в своїх ноутбуках.

Звичайно простіше всього замовити інтернет на сайті usb-modem.com.ua підключити мобільний інтернет, від операторів Київстар, Водафон та Лайфсел, Ви маєте можливість після безкоштовних консультацій з професіоналами у сфері бездротового інтернету.

А як же бути в тому випадку, коли терміново треба випустити в глобальну павутину комп'ютер, у якого немає WiFi-модуля. Сьогодні я розповім можливості пристроїв з 3G / 4G на Android працювати як USB-модем в Windows 8 і Windows 10. Головна зручність тут полягає в тому, що ніяких драйверів при цьому встановлювати не потрібно - система все зробить сама. Послідовність дій така. Насамперед, підключаємо планшет або телефон до комп'ютера за допомогою штатного USB-кабелю. При цьому мається на увазі, що 3G-модуль уже включений і з пристрою є доступ в Інтернет.

Тепер йдемо в Настройки і в розділі конфігурації мережевих модулів (Wi-Fi. Bluetooth) шукаємо пункт «USB-модем». У моєму випадку для цього треба клікнути по посиланню «Ще»: В різних версіях Андроїд у різних виробників інтерфейс може трохи відрізнятися. Але тут головне зрозуміти сам сенс дій і тоді все інше Ви легко виконаєте. Отже, ставимо галочку «USB-модем»: Тепер планшет або телефон можна відкласти. Переходимо на комп'ютер. Тут Вам треба натиснути комбінацію клавіш Win + R і ввести команду ncpa.cpl: Натискаємо ОК і потрапляємо в Мережеві підключення Windows 8. У разі, якщо все підключилося нормально і операційна система правильно розпізнала Android-пристрій, то в списку інтерфейсів у Вас повинен з'явитися ще один - Remote NDIS based Internet Sharing: Якщо подивитися його стан, то Ви повинні побачити, що комп'ютер отримав IP-адреса, адреса шлюзу і DNS-півночі: Після цього можна закривати провідник, запускати браузер і працювати в Інтернет, використовуючи телефон або планшет як usb-модема 3G / 4G.

Щоб відключитися - потрібно на телефоні або планшеті зняти галку USB-модем і після цього відключити шнур від комп'ютера.

05.10.2017



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2017p. 
На головну сторінку