Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №832 від 19.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

15 жовтня 2017 року на стадіоні технічних видів спорту «Мототрек» у Рівному відбувся 5-й етап Чемпіонату України «Автоспідвей-2017» з трекових гонок особистого заліку. Організатором гонок є голова профільного Комітету трекових гонок при Автомобільній федерації України, а також директор Автомобільного Клубу «MIR» - Сергій Пелешок. Саме він і поділився із автором планами щодо подальшого розвитку трекового автоспорту в Україні.

- Пане Сергію, розкажіть будь ласка, хто і як проводить підготовку Чемпіонату України з трекових гонок?

- Автомобільний клуб «MIR» (м. Рівне), національна федерація з автомобільного спорту – Автомобільна федерація України (ФАУ) та її профільний Комітет – Трекових гонок, організовують та проводять Чемпіонат України з трекових гонок. Даний Чемпіонат включений до календаря ФАУ та до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, який затверджений Мінмолодьспорт, і є багатоетапним. Етапи Чемпіонатів України у вказаній дисципліні автоспорту відбуваються в період з квітня по жовтень 2017 року, і були проведені у Рівному, Києві, Львові, Вознесенську, і ось 5-й етап, сьогодні, знову у Рівному. У даному Чемпіонаті беруть участь спортсмени з Черкас, Олександрії (Кіровоградська область), Луцька, Києва, Чернівців та Рівного. Як таких тренувань у нас немає. Ми безпосередньо відпрацьовуємо на етапах, на офіційних змаганнях тактику та стратегію. Ось таким чином ми готуємось до Чемпіонатів.

- На скільки тяжко в наш час організувати такі змагання?

- Звісно, автоспорт теж потребує фінансової підтримки. Оскільки я є організатором, і вся організаційна складова на мені, то з власного досвіду скажу, що краще зробити все власними силами та власними коштами. Держава кошти не виділяє. Але все ж таки є спонсори, які надають фінансову підтримку на організацію змагань. Зокрема, це компанія «EpsilonТМ», яка є одним з лідерів по виробництву високоякісних металопластикових конструкцій. Також фінансово допомагають ТОВ «Inter Cars» та ТОВ «PIT STOP», компанії по продажі автомобільних запчастин. Це є три основні наші спонсори, які забезпечили успішне проведення і завершення Чемпіонату.

- Як давно Ви займаєтесь автоспортом?

- У 1980 році, я прийшов на роботу в таксопарк. І вже у 1982 році, я випадково потрапив до команди і поїхав на перші свої Всеукраїнські змагання представляти Рівненську область. Після цього зрозумів, що моє життя буде пов’язане саме з автоспортом. Взагалі я є майстром спорту СРСР з автоспорту, багаторазовим чемпіоном України з трекових автогонок. Зараз активно займаюсь організацією проведення змагань.

- Як Ви бачите розвиток трекового автоспорту в Україні в нинішній час?

- Взагалі, Автомобільна федерація України, за час свого існування, зробила вагомий внесок в розвиток українського автомобілізму в цілому, та автомобільного спорту зокрема. У 2018 році буде вже 20 років, як почав працювати автомобільний спорт. Перспективи хороші щодо розвитку. З наступного року працюватиме Національна Ліга з автоспорту, яка матиме два відокремлених Чемпіонати в особистому та командному заліку.

19.10.2017Олеся ОЛЕНІЧ



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2017p. 
На головну сторінку