Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №841 від 21.12.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Міський голова Рівного зустрівся з  жителями ОСББ «Замкова – 1» та обговорив нагальні питання

17 грудня міський голова Рівного Володимир Хомко спільно із представниками патрульної поліції міста зустрівся з мешканцями ОСББ «Замкова – 1», що по вулиці Замкова 10-А. В ході діалогу були обговорені питання щодо подальшого функціонування ОСББ, взяті до уваги побажання мешканців щодо облаштування прибудинкової території тощо.

Разом з тим, обговорено можливість впровадження програми «Сусідська варта» спільно з поліцією міста Рівного. Це третє ОСББ  в місті, яке виявило готовність щодо співпраці, з метою покращення криміногенної ситуації в районі свого будинку.

До відома: Вже декілька місяців на теренах України впроваджується програма “Сусідська варта”, яка вже більше 30 років працює у Канаді, Сполучених Штатах Америки, а також в Молдові, Естонії тощо. В її основі – взаємодія громади, влади і поліції, коли мешканці з поліціянтом слідкують за порядком разом, а про речі, які їх непокоять повідомляють поліції. Наприклад, про невідому людину чи машину, які викликають сумніви у доброчесності, дрібне хуліганство, підозрілі події. “Сусідська варта” – це реальний інструмент для підвищення довіри населення шляхом взаємодії поліції і громади, а саме завдяки вирішенню територіальних проблем, можливості вільного спілкування з поліцією, отриманню відповідей на запитання щодо роботи патрульної поліції або інших особистих питань. Громадянам надається інформація про підозрілі місця, на які необхідно звернути увагу, або місця, де систематично порушують закон, де є незаконний обіг наркотиків. Також, для того аби інформувати громадян щодо осіб, автомобілів, речей, які перебувають у розшуку, створюються спільні чати у месенджерах.

21.12.2017



Рівне-Ракурс №10 від 21.12.2017p. 
На головну сторінку