Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Нестандартні секрети краси… з аптеки

Нестандартні секрети краси… з аптеки

Любителям різних кремів та еліксирів для краси деколи варто заглядати і в аптеки. Адже в непоказних, на відміну від ефектних фірмових упаковок, тюбиках із лікарським препаратом може міститися саме той засіб, який, на думку багатьох, є лише в дорогій омолоджувальній косметиці. Секрети застосування деяких лікарських засобів наводяться нижче.

1. Вітамін С в порошку для надання шовковистості волоссю.

Порошок розчинити в невеликій кількості води й змішати з бальзамом для волосся. Використовувати як звичайний бальзам.

Вітамін С надає волоссю шовковистого блиску.

2. Креми та свічки від геморою запобігають появі зморщок.

Таке нестандартне використання крему від геморою допоможе розгладити навіть глибокі зморшки. Секрет у жирі печінки акули та інших речовинах, які ущільнюють і регенерують тканини та позбавляють набряклості.

Свічки від геморою роз­м’якшити на водяній бані до кремоподібного стану, потім нанести під очі чи навіть на все обличчя.

Наприклад, модель Кейт Мосс знає: щоб приховати синці під очима та після безсонної ночі освіжити обличчя, треба просто нанести крем від геморою. Ним зірка мастить шкіру навколо очей і всі підпухлості.

«Це просто розкішний засіб, - радіє Кейт. - Він діє миттєво».

3. Аспіриновий скраб.

Для оновлення шкіри раз на тиждень добре робити очищувальну маску з аспірину.

Капаємо краплю води на аспірин. Він гранулюється. Додаємо чайну ложку меду, перемішуємо. Наносимо на обличчя на 10 хвилин, потім масажуємо, немов скрабом, змиваємо.

Маска видаляє всі почервоніння й вирівнює шкіру.

4. Ретиноєва мазь для омолодження.

Дія ретиноєвої мазі грунтується на прямій стимулювальній дії ретиноєвої кислоти та її похідних (ретиноїдів) на шкіру. Ретиноїди є синтетичними аналогами вітаміну А.

Мазь позиціонується як противугрова, але є також доброю профілактикою старіння, поліпшує стан шкіри, усуває почервоніння.

Можна використовувати як крем.

5. Солодка (лакриця) проти руйнування зубів та вікової пігментації.

У лакриці містяться гліцеризин і тритерпеноїди, які зміцнюють імунну систему й застосовуються для лікування захворювань порожнини рота, запалення ясен і руйнування зубів.

Екстракт кореня лакриці регулює вироблення меланіну, що допомагає боротися з віковими темними плямами, вирівнює тон шкіри, роблячи менш помітними пігментні плями, підтягує контур обличчя.

Застосовувати можна, просто заваривши корінь солодки, настояти: протирати обличчя чи полоскати рота.

6. «В’єтнамська зірочка» для підтягування шкіри.

Якщо потрібно терміново позбутися мішків під очима, допомагає звичайнісінька «В’єтнамська зірочка». Підтягує шкіру, як кажуть, «на очах».

Основні компоненти бальзаму «Зірочка» - ментолова олія, мурашина кислота, олія евкаліпта, олія гвоздики, екстракт шипшини, м’ятна олія, олія кориці, вазелін, камфорна олія, інші допоміжні речовини. Під час використання намагатися уникати ділянки навколо очей.

7. Цинкова мазь від зморщок.

За допомогою цинкової мазі можна боротися зі зморшками. При цьому якщо цинкову мазь від прищів наносять тільки на краї вогнища запалення, то у випадку зі зморшками її можна сміливо наносити тонким шаром на всю поверхню постарілої шкіри. Однак слід обов’язково пам’ятати, що цей засіб досить відчутно висушує шкіру, тому застосовувати його потрібно в комплексі зі зволожувальними кремами, інакше чутлива шкіра під очима та навколо рота (де найчастіше й утворюються зморшки) дуже швидко перетвориться на суху й лущитиметься.

8. Гідрокортизонова мазь замість ботокса, проти гусячих лапок.

Гідрокортизонова мазь сприяє утриманню вологи в шкірі, чим і пояснюється ефект «зменшення зморщок». Насправді вони не зменшаться - на шкірі створюється набряк, який їх «розтягує».

Для початку краще протестувати шкіру на алергійну реакцію. Якщо все добре, сміливо боріться зі зморшками.

Гідрокортизонова очна мазь - це гормональний лікувальний засіб для лікування алергії та зняття запального процесу.

9. Рідкі вітаміни для омолодження.

Купіть олійні капсулки вітамінів А та Е, проколіть, видавлюйте потроху вміст і наносьте на зморшки. Ледь вбийте пальчиками й залиште на півгодини. Потім надлишок промокніть серветкою. Робіть так тиждень через 1-2 місяці, можна на ніч, можна вдень. Додавайте ці вітаміни в маски для обличчя, ефект чудовий. А всередину 1 раз на місяць приймайте по 1 капсулі 7-10 днів: корисно для кольору обличчя, волосся та нігтів.

Вітамін А має величезну кількість різних властивостей. Це король вітамінів у кремах проти зморщок!

10. Вітамін F - комплекс ненасичених жирних кислот, призначених для очищення, живлення шкіри, особливо сухої, подразненої та з явними ознаками в’янення. Вітамін F (у концентрації 3-7%) сприяє зміцненню епідермального бар’єра, відновленню гідроліпідного балансу, а отже - зволоженню шкіри, підвищенню її тургору.

Перед застосуванням будь-якого засобу краще спершу прочитати інструкцію.

Будьте щасливі, красиві й здорові!

25.01.2018



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2018p. 
На головну сторінку