Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №846 від 01.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Володимир Хомко:

Володимир Хомко:

«У Рівному буде збудовано понад сто нових дитячих майданчиків»

Пройшли новорічні свята і саме час зрозуміти, як буде жити Рівне в 2018 році. Про це автор попросив розповісти міського голову Рівного Володимира Хомка.

Отже про бюджет

- Ми його прийняли ще до нового року. Бюджет обласного центру на 2018 рік становить 2,7 мільярди 600 гривень. Це більше ніж в 2017 році. Треба зазначити, що бюджет 2017 року був перевиконаний на третину. Якщо в нинішньому році вдасться повторити цей результат, то можна очікувати, що загальний розмір бюджету буде на рівні понад 3 мільярдів гривень.

Залишаються нерозподілені так звані «капітальні видатки», ми їх плануємо винести на сесію міської ради в кінці лютого, або навіть і трохи пізніше, тому що хочемо зробити розподілення із залишками коштів 2017 року, робимо це вже не перший рік, тому що в зимовий період не можна проводити більшість робіт.

Про ризики

- Я бачу такі основні небезпеки для міста в нинішньому році:

Курс гривні. Поки що дуже важко сказати яким буде курс гривні протягом 2018 року і тому залишається лише сподіватися, що він буде в межах прогнозу НБУ. Якщо цього не станеться, то можуть виникнути проблеми із реалізацію запланованих проектів.

Низька кваліфікація практично всіх центральних органів влади. На жаль, якість управління державою постійно падає, і це є, на моє переконання, головною небезпекою для держави.

Ще маємо колосальні проблеми з субсидіями, величезний прокол із Законом про житлово – комунальні послуги, не маємо чіткого плану дій на друге півріччя щодо медичної галузі і тому подібне.

Про стадіон

- На жаль, в минулому році не вдалося розпочати масштабний проект із капітальної реконструкції стадіону «Авангард». Нашої вини в цьому немає. Сподіваюсь, що ми вже в цьому році нарешті отримаємо експертизу проекту і зможемо почати роботи, тому що гроші на них в бюджеті є.

Про дитячі садочки

- В нинішньому році ми продовжуємо вирішувати питання розширення мережі дошкільних закладів. Питання це дуже важливе і тому плануємо здати в експлуатацію дитячий садок «Вишенька» і розпочати роботи із реконструкції ДНЗ по вулиці Дубенська та садочку в районі Північний, на вулиці Коновальця.

Про дитячі майданчики

- Думаю, ніколи в Рівному не будувалося стільки майданчиків, як в останні роки. В 2018 році заплановано збудувати понад сто дитячих майданчиків і закрити цю проблему. Це дуже добре, адже діти - наше майбутнє, і влада та громадськість обласного центру повинна зробити все для маленьких рівнян.

Про тролейбуси

- Відродження міського комунального електротранспорту теж є пріоритетом діяльності міської влади. Результати роботи дуже позитивні, і ми продовжимо оновлювати та розширювати парк тролейбусів. В цьому році плануємо виділити 40-50 мільйонів на купівлю нових тролейбусів. Хочу підкреслити – купуватимемо не бувші в експлуатації, а нові машини. Думаю 10-15 тролейбусів вдасться придбати. Вкотре констатую: система «Прозоро» змушує нас купувати найдешевший товар, а дешеве далеко не завжди якісне, це знають усі. Але вдіяти нічого не можемо…

Про дороги

- Плануємо провести масштабну реконструкцію цілої низки міських вулиць. Це вулиці Шухевича, Орлова, Макарова, Князя Володимира. Хочу сказати, що на це залишились кошти ще з минулого року і додатково будемо фінансувати ці роботи з бюджету 2018 року. Також продовжиться впорядкування дворів та сміттєвих майданчиків. Дуже гарну оцінку в мешканців отримали наші криті майданчики для збору сміття, і в нинішньому році їх стане більше.

01.02.2018Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2018p. 
На головну сторінку