Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №847 від 08.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Болить голова - мерзнуть ноги

Болить голова - мерзнуть ноги

або Як вирівняти енергетику людини

Енергетично людина максимально заряджена зверху й мінімально знизу. Усім добре відоме народне прислів’я «Тримай ноги в теплі, а голову в холоді!»

Головний мозок споживає від 30 до 50% енергії людини. Голова завжди гаряча, а ноги прохолодні. У разі будь-якого захворювання цей температурний дисбаланс значно посилюється, тому такі скарги, як «болить голова» та «мерзнуть ноги», є найчастішими в терапії. У сучасному світі, де малорухливий спосіб життя й розумове перевантаження перетворилися на норму, цей дисбаланс став усім очевидним.

Із віком навіть у практично здорових людей ці симптоми проявляються тією чи тією мірою. Щоб стабілізувати й вирівняти процеси співвідношення енергетики людини, пропоную такі нескладні процедури.

У принципі, голову треба «охолодити», а ноги - «розігріти».

Збір для голови

1. Сік імбиру (1 ст. л.). Свіжий імбир подрібнити до кашки (натерти на дрібній тертці або в міксері), вичавити сік, вичавки не викидати, вони стануть у пригоді для збору для ніг.

2. Сік алое (2 ст. л.). Вичавивши сік з листя алое, вичавки теж зберігаємо.

3. Дуже міцний настій м’яти (1 ст. л.). Сам відвар готуємо, як чайфір. Для приготування настою беремо 1 ст. л. сухої м’яти на півсклянки окропу, настоюємо 30 хв.

4. Натуральний мед (1 ч. л.).

Ретельно змішати всі компоненти й акуратно, не поспішаючи, втирати у волосисту частину голови. Пальцями обох рук провести від чола до потилиці («граблі»), зафіксувавши їх на соскоподібному відростку за вухом, зробити кілька колових рухів. Повторити дію 3-5 разів. Голову нічим не вкутуємо, даємо їй охолонути. Цю процедуру треба робити зранку.

Імбир справляє розігрівальний ефект, а м’ята «холодок», разом - приємне відчуття вітерцю. Алое відновлює всі вікові ушкодження головного мозку. Імовірне незначне печіння шкіри голови, нестерпно пекти не повинно.

«Шкарпетки» для ніг

Наступна процедура називається «шкарпетки», і її краще робити перед сном не більше 20—30 хв.

Узяти вичавки імбиру та алое, додати до них натуральний мед (1 ст. л.), сік і вичавки 2 листочків каланхое (значно посилить розігрівальний ефект). Усе ретельно перемішати.

У цьому складі намочити нові (чисті) тонкі шкарпетки, очистивши їх від налиплих волокон рослин. Шкарпетки одягнути на ноги, а зверху — тонкий поліетиленовий пакет. Зверху на пакет одягти теплі, грубі панчохи. Якщо відчувається нестерпне печіння — потрібно додати трохи соняшникової олії.

Увага! Залишати шкарпетки на ніч у жодному разі не можна. Інакше ймовірний опік шкіри.

Вирівнювання енергетичного балансу «голова - ноги» поліпшує як настрій, так і загальний фізичний стан і є чудовим профілактичним засобом від застудних захворювань.

08.02.2018Володимир Болсун, лікар-невропатолог.

Ромашковий чай Довгий час вважалося, що настій ромашки знімає запалення, заспокоює нервову систему і позбавляє безсоння. Але нещодавно було виявлено ще одну лікувальну властивість цього напою. Учені одного з університетів Уельсу і фахівці Японії дійшли висновку, що настій на основі ромашки є гарним лікувальним засобом для хворих на цукровий діабет. Цілющий напій знижує рівень цукру в крові і допомагає запобігти таким ускладненням діабету, як сліпота, гіперглікемія, захворювання нирок, погіршення роботи нервової і серцево-судинної систем. Було проведено дослідження за участю добровольців, хворих на діабет ІІ типу. Протягом 3 тижнів вони регулярно пили ромашковий чай, і в підсумку виявилося, що рівень вмісту цукру в крові у них знизився на 25%. Медики вважають, що позитивний вплив на організм можуть чинити всього 1—2 кухлики ромашкового чаю на день.



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2018p. 
На головну сторінку