Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №849 від 22.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Зірки-благодійники: артисти, які активно популяризують благодійність

Зірки-благодійники: артисти, які активно популяризують благодійність

У листопаді минулого року UNICEF і MONATIK оголосили про старт спільної колаборації, присвяченій благодійній місії Фонду ООН в Україні. Робота MONATIK як Друга UNICEFпочалася з інформаційної компанії про тестування на ВІЛ для молоді. Артист на власному прикладі показав, як це є проходити тести на ВІЛ і підкреслив важливість етапу виявлення стадії інфекції в організмі. Будучи абсолютним лідером думок серед молодих людей, MONATIK закликав здавати тести на ВІЛ, щоб бути впевненим у своєму статусі.

1 червня в День захисту дітей знаменита співачка Тіна Кароль відкрила свій благодійний Фонд «Полюс тяжіння». Фонд Тіни Кароль — це благодійна ініціатива співачки, метою якої є допомога дитячим онкологічним відділенням міських і обласних лікарень усіх міст України. Допомога надається безпосередньо онкологічному відділенню лікарні в покупці і наданні необхідних апаратів або медикаментів.

Анджеліна Джолі

Актриса стала займатися благодійністю після зйомок фільму в Камбоджі. Її вразила страшна бідність і голод в країні. Відразу після зйомок Джолі передала 1 мільйон доларів на допомогу біженцям Пакистану і відправилася в країни третього світу з гуманітарною місією. Вона відвідала більш ніж 20 країн. Як відомо, щорічно майже половину свого доходу актриса витрачає на благодійність. Вона також заснувала ряд фондів, які займаються лікуванням дітей і охороною навколишнього середовища. В 2001 році Анджеліна Джолі стала послом доброї волі ООН. За словами актриси, після того, що вона побачила в країнах третього світу, її світогляд і ставлення до життя кардинально змінилися. Всі її депресії стали здаватися акторці неважливими і наївними. З тих пір Джолі докладає максимум зусиль, щоб допомогти тим, хто потребує.

Сандра Буллок

Американка Сандра Буллок є володаркою почесної гуманітарної премії, яку їй вручили за допомогу постраждалим від урагану «Катріна». Актриса двічі жертвувала «Червоному хресту» по 1 мільйону доларів на користь постраждалих від стихійних лих. Спільно з благодійною організацією «Art+Practice» Буллок організувала благодійний аукціон, на якому було продано 10 пар жовтих туфель з міньйонами виробництва «Rupert Sanderson». Їх купили майже за 42,5 тисячі доларів. Своїм автографом Буллок ще збільшила суму в кілька разів. Важливо, що Буллок додала еквівалентну суму з власної кишені, тому в фонд було перераховано понад 84 тисяч доларів.

Оскароносний актор Джордж Клуні протягом всієї своєї кар’єри активно жертвує великі суми на благодійність. Одного разу Клуні відвідав Південний Судан, і ця поїздка дуже його вразила. Він став ідейним автором проекту щодо запобігання злочинів проти людяності. У 2006 році вийшов документальний фільм «Подорож в Дарфур», знятий спільно з його батьком, Ніком Клуні. У фільмі біженці розповідають про жахи міжетнічного конфлікту, що розгорнувся на території Південного Судану. Джордж Клуні не лише активно бере участь в діяльності великих благодійних організацій, а й із задоволенням відгукується на запрошення приватних проектів. Стихійні лиха, голод, насильство, захист прав тварин і багато іншого... Актор ніколи не залишається байдужим до проблем соціуму і завжди допомагає нужденним.

Шарліз Терон

Голлівудська актриса, яка народилася в ПАР, присвячує свій вільний час допомозі жителям Африки. Вона стоїть на чолі власної благодійної організації «The Charlize Theron Africa Outreach Project». Серед програм фонду: допомога неблагополучним сім’ям, попередження поширення ВІЛ серед молоді, а також програми протидії насильства в сім’ї. Але цим діяльність актриси не обмежується. Як відомо, Шарліз Терон активно бере участь в жіночих правозахисних організаціях, підтримує ініціативи по боротьбі за права сексуальних меншин і виступає за етичне поводження з тваринами.

Віра Брежнєва

Відома співачка та актриса Віра Брежнєва крім активної творчої діяльності, гастролей і зйомок в кіно, також займається благодійністю. Під її керівництвом був створений благодійний фонд «Промінь віри», який вже більше десяти років допомагає дитячим будинкам України. У листопаді 2014 року Брежнєва стала послом доброї волі ООН із боротьби з ВІЛ.

Святослав Вакарчук вже не перший рік займається благодійністю. Артист активно допомагає бійцям АТО, перераховуючи на їхню користь виручені кошти від благодійних концертів. Нещодавно Святослав організував благодійний творчий вечір в Києво-Могилянській академії, на якому було зібрано 107 тисяч гривень. Усі кошти передали на ліки для українських бійців.

Відомий шоу-мен, гуморист і керівник «Студії Квартал 95» Володимир Зеленський від імені колективу «Кварталу» пожертвував 1 млн гривень на користь української армії. Цей щирий жест Володимир зробив після концерту, проведеного для солдатів в прифронтовому Маріуполі.

22.02.2018



Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2018p. 
На головну сторінку