Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №852 від 15.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Лозовий ламає корупційну кормушку правоохоронців

Лозовий ламає корупційну кормушку правоохоронців

Інформаційний простір в останні кілька днів буквально перенасичений неправдивими матеріалами про неможливість поховання померлих через поправки до Кримінального кодексу, внесені А.Лозовим.

Недобросовісні ЗМІ поширюють інформацію про те, що тепер можна поховати померлого лише за рішенням суду, що призведе до колапсу судової, правоохоронної системи. Родичі померлих будуть ледве не місяцями бігати по судах, а морги не справлятимуться із величезною кількістю трупів. Що ж насправді є в цих поправках нашого земляка, депутата Верховної Ради від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового? Про це ми спитали в самого депутата.

- Чому ж піднялася така хвиля критики Ваших поправок до КПК?

-  У моїх поправках не було ЖОДНОГО слова про правила поховань. Вони стосувалися суттєвого скорочення строків досудового розслідування. Взагалі, правка про оформлення документів померлих, це не моя правка. Стосовно правил поховань я правки до КПК не вносив. Але кампанія проти нашої політичної сили і мене особисто є, і я би сказав так - кампанія ця дуже добре організована і спланована. На мою думку, головна її мета - зберегти таку ситуацію в нашій правоохоронній системі, яка дає можливість через затягування слідства проводити масштабні корупційні дії. Ми маємо цілу індустрію із «віджимання» бізнесу та здирництва в правоохоронній системі. Саме проти цих ганебних явищ і направленні мої поправки до КПК. Зрозуміло, що корумпованій правоохоронній системі вони не потрібні і, я би сказав більше, вони їх страшать. Звідси і така масована пропагандистська хвиля. На жаль, не всі люди можуть відрізнити справжню інформацію від «фейків», і я глибоко вдячний тим громадянам, які самі розбираються де брехня, а де правда.

- Одна з поправок до КПК, автором якої, як ми з’ясували, Ви не є, все ж таки стосується поховань. Андрію Сергійовичу, все - таки дайте по ній коментар. Чи дійсно все буде так страшно, як пишуть критики цих поправок до Кримінально процесуального кодексу?

- Звісно ні. Чомусь численні «експерти» не прочитали головного: рішення суду потрібно лише якщо смерть настала внаслідок насильницьких дій, або має ознаки таких дій. Тобто, якщо людину вбили, то потрібно провести ряд невідкладних слідчих дій, аби якомога швидше знайти винних та притягнути їх до відповідальності. Це практика усіх цивілізованих країн. Що ж стосується смерті від природних причин: старості або хвороб, процедура поховання здійснюватиметься як і раніше, на підставі засвідчення таких фактів працівниками правоохоронних органів та медичних закладів, які і видаватимуть відповідні довідки. Все просто і ясно. У тому, що потоки бруду щодо мене не відповідають дійсності, усі громадяни можуть переконатися самі. Адже 15 березня зміни до кодексів і правки вступають в дію. І всі побачать, що цинічні безпідставні звинувачення - лише спроба дискредитувати нашу політичну силу.

15.03.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2018p. 
На головну сторінку